Zwangerschap 25 Aug 2019 Paulien

Zo voorkom je schurende borsten tijdens de zwangerschap

De meeste vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap te kampen met pijnlijke borsten. Bovendien zweet je tijdens je zwangerschap meer waardoor je sneller last kunt krijgen van schurende borsten met mogelijk irritatie en uitslag tot gevolg. Deze tips helpen je bij dit vervelende probleem.

Verkoel

Schuring en uitslag worden voornamelijk door transpiratie veroorzaakt. Probeer dus te voorkomen dat je gaat zweten. Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan bij exotische temperaturen in de zomer. Ga desnoods in je blote borsten voor de ventilator zitten (wel best enkel thuis proberen).

Wissel dagelijks van beha en houd de zone onder je borsten proper. Er zijn trouwens bra liners te koop, die bedoeld zijn om zweet aan de onderkant van je borsten te absorberen en schurende borsten te voorkomen.

schurende borsten voorkomen

Verzorg

Bij de apotheker kun je speciale gels en poeders tegen huidirritatie kopen. De meeste daarvan werken ook op de huid onder je borsten. Geen tijd om naar de apotheker te gaan? Je kunt ook gewoon babypoeder gebruiken.

Ga beugelvrij

Draag een beha die comfortabel aanzit, liefst zonder beugels om schurende baleinen te vermijden. Bovendien hebben beugelloze beha’s vaak een soepelere pasvorm, waar je tijdens je zwangerschap zeker gebaat mee bent.

Hou het lekker luchtig

Luchtige kleding kan ook soelaas bieden. Draag vooral ademende stoffen zoals katoen en linnen. In de zomermaanden is het trouwens sowieso aangenamer om natuurlijke stoffen te dragen en zwangere vrouwen hebben het nu eenmaal sneller warm.

schurende borsten voorkomen

Bespreek het met je dokter

Blijft de irritatie aanhouden of doet de uitslag ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch enorm veel pijn? Bespreek het dan met je dokter of gynaecoloog.

Lees ook: Rugpijn tijdens de zwangerschap? Zo kan je het voorkomen en verhelpen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je schurende borsten tijdens de zwangerschap
Sluiten