Peuter 7 Aug 2019 Paulien

Hoe je met je kinderen kan spelen zonder jezelf uit te putten

Natuurlijk wil je na een lange werkdag niets liever dan je kinderen zien en ze alle aandacht geven die ze verdienen. Maar je bent ook moe en droomt al vanaf de lunch van neerploffen in je comfortabele zetel. Op deze manier kan je het allebei doen.

Een slimme aanpak

Je hoeft en kan niet altijd de moeder zijn die originele knutselwerkjes bedenkt, mee ravot in de tuin en op haar knieën met de Barbies speelt. Wil je toch met je kinderen spelen als je energiepeil op nul staat? Dat kan gewoon. Als je het maar een beetje slim aanpakt.

1. Wees het publiek

Hun taak: mama entertainen. Jouw taak: zitten en kijken. Moedig je kinderen aan om te zingen, een dansje in te studeren of hun favoriete film na te spelen

2. Initieer een race

Jij zit op een bankje met een stopwatch. Zij rennen heen en terug. Sneller! Achterwaarts! Al huppelend! Op één been! De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo worden je kinderen moe terwijl jij oplaadt. Dat is een win-winsituatie. Heb je maar één kleintje te entertainen? Gebruik dan je stopwatch en laat je kleintje zijn of haar eigen record verbreken!

3. Speel doktertje

Jij bent de patiënt in het ziekenhuisbed. Liefst in coma. Je kind kan je bloeddruk opmeten, je hartslag controleren en je nep medicijn toedienen (in de vorm van M&M’s). Misschien ben je wel zo ziek dat alleen een massage helpt? Zolang jij maar kan blijven liggen.

4. Laat hen babysitten op jou

Tijd om de rollen eens om te draaien. In dit scenario zijn de kleintjes de ouders en ben jij de baby. Oh, het is alweer tijd voor een dutje!

5. Speel kappertje

Pak een stoel en alle borstels en haaraccessoires die je maar kan vinden. Mogen zij je ‘mooi’ maken. Met een beetje geluk wordt je haar geborsteld tot je in slaap valt. Wel oppassen met ronde haarborstels, je wil niet vast komen te zitten.

6. Houd een voorlees-marathon

Verzamel alle kinderboeken, kussens en dekentjes op bed. Verzamel je kind(eren) onder je armen en lees voor. Misschien valt er wel iemand, behalve jij, per ongeluk in slaap. Hoe dan ook: je ligt in ieder geval lekker.

7. Doe verstoppertje

Jij verstopt, zij zoeken. Spoiler: je ligt altijd onder de dekens.

 

Lees ook: De driftbuien van je peuter kan je in deze categorieën opdelen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hoe je met je kinderen kan spelen zonder jezelf uit te putten
Sluiten