Bevalling 17 Apr 2019 Paulien

Checklist: wat mag er niet ontbreken in de ziekenhuistas van papa

Wat mama naar het ziekenhuis moet meenemen voor D-day lees je overal. Maar wat mag niet ontbreken in de ziekenhuiskoffer van papa?

1. Genoeg kleingeld

Komt altijd van pas. Bijvoorbeeld als je betaald moet parkeren, een taxi moet betalen of simpelweg koffie of een koek wilt halen bij het winkeltje in het ziekenhuis of de automaat. Ja, de meeste dingen kun je ook met je kaart betalen, maar wat kleingeld kan nooit kwaad.

ziekenhuiskoffer van papa

2. Tandenborstel en tandpasta

Dat spreekt voor zich, toch?

3. Schone kleren

Mama heeft vast al kleding voor zichzelf klaargelegd en de baby is ze ook niet vergeten. Maar wie denkt er aan papa? Papa zelf natuurlijk. Als je blijft overnachten in het ziekenhuis zijn een proper shirt de dag nadien net als een tandenborstel en tandpasta geen overbodige luxe.

ziekenhuiskoffer van papa

4. Aantekeningen

Vooral handig als je bang bent voor een black-out. Het werkt net zoals de spiekbriefjes vroeger op school. Alleen heb je nu de belangrijkste steekwoorden omtrent de bevalling op papier staan. Bijvoorbeeld van de ademhalingsoefeningen en tips uit de zwangerschapscursus.

5. Pijnstillers voor jezelf

Ja, je leest het goed. De kans is groot dat niemand zich tijdens de bevalling enorm om jou bekommert. Neem dus vooral wat paracetamol mee als je weet dat je op spannende momenten last kunt krijgen van hoofdpijn.

ziekenhuiskoffer van papa

6. Snacks en drinken

Als je in alle haast van huis vertrekt, heb je waarschijnlijk geen tijd meer om die mee te nemen. No worries, in het ziekenhuis zijn er ook versnaperingen te vinden. Maar het is wel makkelijk als je toch van tevoren al iets mee kunt nemen. In de rij staan om een banaan te kopen in het ziekenhuis is trouwens ook niet alles.

Neem wat snacks en drinken mee zodat je geen moment van de zijde van je vrouw hoeft te wijken omdat je last hebt van een droge keel of knorrende maag.

7. Leesvoer

Terwijl je partner ligt te rusten, kan het fijn zijn om even een magazine/krant/boek erbij te pakken. Uiteraard kan dit ook digitaal, scheelt weer ruimte in je tas.

ziekenhuiskoffer van papa

8. Je bril (als je lenzen draagt)

Na verloop van tijd kunnen je ogen wat droog aanvoelen door de contactlenzen. Best pittig als je uren tijdens de bevalling afwacht en je ogen aanvoelen als schuurpapier. Een bril is net even wat makkelijker en draagt misschien ook wat fijner voor de autorit terug naar huis.

9. Comfortabele schoenen

Van hot naar her rennen doe je nu eenmaal makkelijker op comfortabele sneakers dan op je deftige herenschoenen. Als je ze al aanhebt, hoef je niet per se een extra paar in te pakken, dat scheelt weer.

ziekenhuiskoffer van papa

10. Een timer app

Op iedere smartphone staat er tegenwoordig wel een timer. Handig om de tijd tussen de weeën bij te houden.  Ook handig: noteer de tijden meteen even als notitie in je smartphone.

Lees ook:
Ziekenhuistas: wat moet je meenemen als je gaat bevallen?
De verklarende woordenlijst voor elke papa in spe
Herkenbare cartoons over het vaderschap
20 dingen die elke man meemaakt als zijn partner zwanger is
Column: proficiat, je bent papa!
Alles wat je moet weten over het vaderschapsverlof

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Checklist: wat mag er niet ontbreken in de ziekenhuistas van papa
Sluiten