Peuter 19 Nov 2019 Paulien

9 cadeautips voor als je je kleintje geen speelgoed wil geven

Puilt jouw huis uit van het speelgoed? Of kijkt je peuter niet om naar wat er in zijn kast ligt? Dan worden jullie misschien wel blij van deze leuke “niet-speelgoed” cadeau’s voor de feestdagen of een verjaardag.

Geen speelgoed als cadeau

Loop met je kleintjes een speelgoedwinkel binnen en ze beginnen te watertanden. Maar eenmaal thuis gebeurt het vaak genoeg dat dat speelgoed na een paar keer spelen in een kast verdwijnt. Om er vervolgens nooit meer uit te komen. Hebben jullie daar thuis ook last van? Kies dan eens voor deze “niet-speelgoed” cadeaus.

1. Lidmaatschap

De dierentuin, ballenbak, bioscoop of een museum, overal heb je lidmaatschappen voor. Grote kans dat er iets bij zit dat bij jouw kind en budget past. Bovendien geeft zo’n lidmaatschap je een extra stimulans om vaker de deur uit te gaan voor wat quality time.

2. Kleding

Een pyjama of badjas met hun lievelingsfiguren. Een nieuw turnpakje of voetbaltenue. Kleding kan écht een leuk cadeau zijn en is ook nog eens heel praktisch. Je loopt wel het risico dat ze het niet meer uit willen trekken.

3. Horloge of sierraad

Van glimmende armbandjes tot échte oorbellen, veel kinderen krijgen er geen genoeg van. Het leuke aan zo’n cadeau is ook dat het jaren mee kan gaan. Maar doe dat armbandje dan wel uit als je buiten gaat spelen.

4. Boeken

Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Een boek geven is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig. Bovendien zijn er boeken te vinden voor iedere leeftijd en elk niveau.

5. Muziek

Is jouw kind gek op muziek? Denk dan eens aan een muziekgerelateerd cadeau. Een “ouderwetse” cd of heel modern een eigen Spotify abonnement. Maar ook een blokfluit of keyboard zijn leuke cadeau’s. Koop dan ook ineens een grote hoeveelheid oordopjes!

6. (Scheur)kalender

‘Mama, hoeveel nachtjes nog slapen tot…?’ Herkenbaar? Met een vrolijke kalender maak je de komende periode inzichtelijk voor ze. Scheelt ook weer een hoop gezeur.

7. Kookboek

Samen koken en bakken is een feest. Een (kinder)kookboek met simpele recepten is daarom een super leuk cadeau. Wil je extra uitpakken? Doe er dan een pakket met ingrediënten bij.

8. Cursus

Van een muziekinstrument spelen tot kickboksen, bijna overal zijn korte cursussen voor te vinden. Verras je zoon of dochter met een leuke cursus en misschien ontdekken ze wel verborgen talenten.

9. Voorstelling

Het theater is een magische plek voor kids. En er is genoeg leuks voor ze te zien. Een toneelstuk, poppenshow of musical, er zit vast iets bij voor jullie.

Lees ook: Faberyayo schrijft zijn eerste kinderboek Barry & Bu, en het is fijn!

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 cadeautips voor als je je kleintje geen speelgoed wil geven
Sluiten