Zwangerschap 9 Oct 2019 Paulien

9 dingen die je zeker nog moet doen in je derde trimester

Tijdens je zwangerschap moet je een heleboel dingen in orde brengen. Soms verlies je het overzicht en vergeet je een van die dingen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de zaken die je zeker nog moet regelen in je derde trimester.

Geboortekaartjes

Zoek een leuk ontwerp en tekstje voor op het geboortekaartje van je kleine meid of jongen. Hier kunnen je vrienden je bij helpen, maar je hebt ook verschillende websites die het zware werk voor je doen.

Denk je dat je klaar bent nu het geboortekaartje gekozen is? Nee hoor, nu moet je nog alle adressen van je vrienden gaan vragen. Begin hier dus ten laatste in week 32 mee.

Bed verhogen

Als je hoogzwanger bent, of als je net bevallen bent, wordt in en uit bed geraken wat moeilijker. Maak het jezelf daarom makkelijker door je bed alvast te verhogen. Vraag wel je partner even om hulp.

De ziekenhuistas

In week 37 is het tijd om je ziekenhuistas of vluchtkoffer klaar te maken. Op de website van Nutricia vind je een downloadbare lijst met alles wat daar zeker in moet! Zo kan je zonder zorgen en zonder haast vertrekken naar het ziekenhuis als het tijd is voor de bevalling.

Autozitje

Installeer alvast het autozitje voor je baby en neem daar je tijd voor. Volg de gebruiksaanwijzing nauwgezet zodat het eerste autoritje van je uk lekker veilig verloopt.

Opvang

Als je nog andere kinderen hebt, bekijk je beter op voorhand al even wie er op hen kan komen passen als je naar het ziekenhuis moet. Vertel je kindjes ook al even wat er allemaal gaat gebeuren in het ziekenhuis, want daar ga je op het moment zelf geen tijd meer voor hebben.

Herinneringen

In het derde trimester is je buik prachtig bol. Het perfecte moment dus om een paar herinneringen aan je zwangerschap vast te leggen. Je voelt je misschien niet altijd even geweldig, maar geloof ons, je straalt! Dus neem een paar foto’s, daar zal je achteraf met veel plezier naar terug kijken.

Navelstrengbloeddonatie

Bespreek met je gynaecoloog of navelstrengbloeddonatie tot de opties behoort. Navelstrengbloed is rijk aan stamcellen en kan dus veel mensen helpen. Jij of je baby hebben daar geen last van want het bloed wordt pas afgenomen als de navelstreng doorgeknipt is.

Geboorteplan

Wist je al dat je makkelijk zelf je geboorteplan kan opstellen? Zo kan je goed voorbereid aan de bevalling beginnen en weten je artsen en vroedvrouwen perfect wat jouw wensen zijn.

Geniet

Geniet van deze wonderlijke periode, want dat vergeten sommige mensen wel eens. Over een paar weken zal je voortaan altijd met minstens een mensje meer zijn. Geniet dus van elkaars gezelschap en ga leuke dingen doen. Ga op date, ga naar de kapper en ga zeker nog een laatste keer winkelen zonder kinderwagen!

In samenwerking met Nutricia

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 dingen die je zeker nog moet doen in je derde trimester
Sluiten