Zwangerschap 25 Apr 2019 Paulien

10 manieren om de herinnering aan je zwangerschap vast te leggen

Een buik die steeds groter wordt omdat je baby daarbinnen aan het groeien is: zwanger zijn is onbeschrijfelijk mooi en bijzonder. Alle reden dus om deze unieke fase voor eeuwig vast te leggen. Wij geven je graag 10 manieren om de herinnering aan je zwangerschap vast te leggen.

Als je zwanger bent, denk je vast: dit gevoel ga ik nooooit vergeten. Maar voor je het weet, ben je zo druk bezig met je nieuwe leven en baby dat je nauwelijks tijd hebt om er nog bij stil te staan. Vastleggen dus deze bijzondere tijd. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kleintje.

1. Laat je buik beschilderen

Een van onze favorieten: je prachtige buik gebruiken als blank canvas voor een mooie afbeelding en daar dan natuurlijk een mooie foto van maken. Als je al een kindje hebt is het nog leuker om samen met je kleine spruit met vingerverf in de weer te gaan. Zo kunnen zij ook alvast kennis maken.

 

herinnering aan je zwangerschap

 

2. Schrijf het op!

Lief dagboek … Houd alle ups & downs bij in een zwangerschapsdagboek. Je kunt ze in allerlei thema’s kopen of koop een mooi notitieboekje om al je mijmeringen in bij te houden. Plak er eventueel (echo)foto’s bij en je hebt een prachtig document voor later.

3. Zwangerschapsfotografie

Ben je apetrots op je mooie, zwangere lichaam en je rondingen? Gelijk heb je! Regel een fotoshoot om je bolle buikje voor altijd vast te leggen bij een fotograaf die in zwangerschapsfotografie gespecialiseerd is en voel je voor een keer Doutzen Kroes (de zwangere versie uiteraard).

herinnering aan je zwangerschap

4. Schrijf een brief aan je baby

Ook heel leuk om te doen: schrijf een brief aan je nog ongeboren kindje. Daar kan van alles in staan: je wensen, je dromen, iets over z’n afkomst. Bewaar ‘m goed en laat je kindje de brief pas op zijn 16e of 18e verjaardag lezen. Op die manier heb je een ontzettend origineel en dierbaar cadeau.

5. En als je dan toch aan het schrijven bent: een brief voor je partner

Schrijf een romantische liefdesbrief aan je partner in deze fase die voor jullie allebei heel bijzonder is. Jullie zijn straks ouders en dat gaat alles op z’n kop zetten. Jullie hebben een drukke tijd voor de boeg met luiers, slapeloze nachten en snottebellen. Dan kan een extra beetje romantiek geen kwaad. Schrijf bijvoorbeeld hoe veel je van hem of haar houdt, wat voor een fantastische vader of moeder je partner gaat worden en waar je je op verheugt als het gaat om samen ouders te zijn. Je kan de brief meteen geven, of wachten tot de baby iets ouder is.

6. Laat een 3D-echo maken

Elke echo is bijzonder, maar een 3D echo heeft nog iets extra’s. Je ziet je kind met een beetje geluk (hij of zij moet er wel goed voorliggen) beter dan ooit. Zo goed soms zelfs dat je zijn gezichtje al echt kunt zien. Kijk, hij heeft het wipneusje van mama! De beste tijd om zo’n echo te laten maken is tussen de 25 en 33 weken. Daarvoor heeft je baby nog geen vetlaagje en is z’n gezichtje nog niet zo gevormd als straks bij de geboorte. Na 33 weken is je baby waarschijnlijk te groot om goed in beeld te worden gebracht. Uiteraard krijgen de foto’s die je meekrijgt een mooi lijstje en een ereplaatsje.

herinnering aan je zwangerschap

7. Doos vol herinneringen

Koop een mooie doos (of bewaar een schoenendoos en versier ‘m) en bewaar alles wat met de zwangerschap te maken heeft. Van de positieve zwangerschapstest tot de echo’s en de lijstjes met mogelijke namen tot het eindelijke geboortekaartje. Ook leuk: nieuwsberichten uit de periode dat je zwanger bent. Over een aantal jaar haal je deze doos weer tevoorschijn om alle spullen aan je kindje te laten zien. Zo leuk!

8. Maak elke week foto’s

Ligt misschien voor de hand, maar veel vrouwen doen het niet. En hebben dan later vaak spijt. Want het is zo bijzonder als je die buik ziet groeien in een prachtig collage. Kies een plek uit met goed licht en maak elke week een foto op dezelfde plek en liefst hetzelfde tijdstip. In het begin zie je misschien niet veel, maar als je alle foto’s naast elkaar zet zie je pas hoe veel dat kleintje in je buik eigenlijk groeit! Het geeft een extra cool effect als je op elke foto dezelfde kleding aanhebt.

herinnering aan je zwangerschap

 

9. Voor creatievelingen: maak een timelapse

Het idee is eigenlijk een beetje hetzelfde als ‘elke week een foto’ maken. Bij een timelapse maak je héél véél foto’s of korte filmpjes, die je uiteindelijk achter elkaar zet. Maar vergis je er niet in: het maken van zo’n timelapse is een hele onderneming. Ook is het handig als een van beide een beetje overweg kan met de computer. Desalniettemin is het fantastisch om na negen maanden zo’n filmpje te hebben.

Pregnancy in 90 seconds: Pregnancy Timelapse

We shot this pregnancy time lapse over the course of nine months with one shooting session per week. ► Contact: cagilivak (at) yahoo.com

10. Laat je buik gipsen

Die mooie buik, die wil je vast wel aan de muur hangen! Er zijn speciale workshops beschikbaar waar jij je zwangere buik voor altijd in het gips kan laten vastleggen. Prachtig! De gipsen afdruk kan daarna versierd worden op allerlei mogelijke manieren.

Lees ook: Zo maak je een gipsafdruk van je zwangere buik

 

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
10 manieren om de herinnering aan je zwangerschap vast te leggen
Sluiten