Baby 8 Jun 2019 Paulien

7 tips om gezellig met je baby op restaurant te gaan

Met je baby op restaurant gaan, het lijkt misschien een heleboel gedoe maar het kan natuurlijk ook super gezellig zijn. Je moet gewoon op een paar dingetjes letten en voorbereid zijn, en je gaat een geweldige avond tegemoet.

1. De juiste decibels

Ga op zoek naar een restaurantje waar het voldoende luid is, zodat het kirren van je baby niet zo hard opvalt. Maar kies ook wel voor een plaats met een goede akoestiek zodat je kleintje niet overweldigd wordt door al dat lawaai.

2. Vertrek wat vroeger

Ga liever wat vroeger eten als je je baby meeneemt. Dan ben je de grote drukte voor en kan je waarschijnlijk zelf nog kiezen waar je gaat zitten.

3. Speelgoed

Neem wat spulletjes mee waar je baby zich mee kan bezig houden. Speeltjes die je kan bevestigen aan de tafel met zuignappen zijn perfect, want dan moet je niet om de vijf minuten onder de tafel duikelen. Als je vaker op restaurant gaat, is het geen slecht idee om een restauranttas te maken met wat knutselspulletjes, speelgoed en andere dingen in. Zo ben je altijd vertrekkensklaar.

4. Maak het interessant

Voor een baby is zitten en wachten op eten niet zo leuk, maak het dus ook interessant voor je kleintje. Wijs verschillende dingen aan en vertel hem of haar wat te verwachten. Betrek je baby bij de gesprekken aan tafel door af en toe ook iets tegen hem of haar te zeggen.

5. Ruimte

Als je baby al kan kruipen, dan is blijven zitten waarschijnlijk een hele uitdaging. Probeer een tafeltje te bemachtigen dat vrij staat, zodat je makkelijk even kan gaan wandelen met je uk.

6. Etenstijd!

Als je met je baby op restaurant gaat, bestel je het beste iets kleins dat snel bereid kan worden, zo hoeft ie niet te lang te wachten. Je baby zal makkelijker blijven zitten als er eten voor zijn of haar neus staat. Je kan eventueel ook een doosje crackers meebrengen, zo kan je baby ook aperitieven.

7. Vraag aanpassingen

Je hoeft je niet te schamen om iets te bestellen dat niet exact op die manier op de menukaart staat. Een paar aanpassingen kunnen een maaltijd namelijk veel baby-vriendelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk een simpelere pasta bestellen. Je kan natuurlijk ook naar een restaurant gaan met een speciale babykaart.

Lees ook: Hoe kan je een papfles reinigen en steriliseren?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 tips om gezellig met je baby op restaurant te gaan
Sluiten