Baby 18 Sep 2019 Paulien

7 tips om badtijd super leuk te maken voor je baby

Schreeuwt jouw baby moord en brand als ie in bad moet in plaats van schattig te spetteren en te schateren? Geen zorgen, wij hebben een berg tips waardoor je baby voortaan van badtijd zal houden. Sterker nog, je grootste probleem wordt de kleine waterrat er terug uitkrijgen!

In films en series zie je vaak beelden van schattige, lachende baby’s in een bad vol bubbels. Een heerlijk moment van rust en liefde. Maar zeker niet alle baby’s zijn vanaf de eerste plons fan van badtijd. Deze tips kunnen je helpen de badtijd een pak aangenamer te laten verlopen.

1. Niet te koud!

Je baby is veel gevoeliger aan temperatuur dan jij denkt. Zorg er dus voor dat de kamer waarin je je kleintje een badje geeft lekker warm is of laat eventueel de douchen lekker warm lopen om de kamer al wat stomerig te maken. Doe dan pas de kleertjes van je kleintje uit.

2. Ga van de babyglijbaan

Het is heel belangrijk om je baby op de juiste manier in het water te laten zakken. Hou je arm onder zijn of haar hoofdje en je hand onder de bips. Hou met je andere hand zijn of haar armpje vast. Laat je kleintje dan heel rustig met de voeten eerst in het water glijden. Zo kan je baby wennen aan de temperatuur.

3. Speelgoed speelgoed speelgoed!

Wat helpt het beste als je bang bent? Afleiding! En niets kan een baby of peuter beter afleiden dan een berg gekleurd speelgoed. Denk rubbereendjes, potjes, balletjes. Let wel op dat het speelgoed gemaakt is voor het bad en dus niet kan beginnen schimmelen. Deze speelsetjes van Lidl zijn perfect voor een leuke badtijd.

badtijd baby

4. Niet spetteren

Spetteren is een groot deel van het plezier in bad. Je baby mag dan ook alles nat maken wat ie wil. Maar als je kleintje al bang is van water hou het dan zelf rustig. Maak geen golven of spetter geen water in zijn of haar snoetje.

5. Kies voor het juiste badje

Misschien kan je kleintje al helemaal alleen rechtop zitten, maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat ie klaar is voor het grote bad. Als je baby bang blijft van die overstap, kan je dat geleidelijk aanpakken door bijvoorbeeld het babybadje in de grote badkuip te zetten, of zelf mee in bad te gaan.

badtijd baby

6. Het monster in de afvoer

Als je baby klaar is met baden, kan je beter eerst je kleintje uit bad halen en dan pas het water afvoeren. Dat geluid kan je baby bang maken. Dus haal eerst je baby uit bad en wikkel hem of haar in een lekker zachte badcape.

7. Blijf proberen

Heb geduld met je baby en blijf rustig proberen om badtijd leuker te maken. Loopt het de ene dag uit op een huilbui? Geef hem of haar dan de volgende dag een snel sponsbad en probeer het de dag daarna nog eens.

 

In samenwerking met Lidl

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 tips om badtijd super leuk te maken voor je baby
Sluiten