Baby 21 Aug 2019 Paulien

Babyspelletjes voor wanneer je baby 7 weken oud is

Tijdens de eerste 12 maanden verandert je baby enorm veel en leert ie ook veel bij. Jij kan je kleintje extra goed op weg helpen door er leerrijke spelletjes mee te spelen. Deze babyspelletjes kan je spelen als je kleintje 7 weken oud is.

Fietsen

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat je kleintje graag met de beentjes trappelt. Dat trappelen helpt zijn of haar spieren te ontwikkelen zodat die beentjes sterk zijn als het tijd is om te wandelen. Je kan hierbij helpen door te gaan ‘fietsen’.

Wat leert ie bij?

Door met je kleintje te ‘fietsen’ ontwikkelt ie zijn of haar motoriek. Dit spelletje kan ook helpen als je kleintje last heeft van constipatie.

Wat heb je nodig?

Voor dit spelletje heb je niets nodig en je kan het overal spelen als je kleintje comfortabel op zijn of haar ruggetje ligt. Ideaal dus om het luier-verversen wat leuker te maken.

Hoe speel je het?

Als je kleintje op zijn of haar rug ligt op een speelmat of op het ververskussen, kan je gezellig ‘fietsen’. Dat doe je daar de enkels van je baby vast te houden en ze in cirkeltjes te laten trappen. Net alsof ze op een fiets zit dus.

Je kan ook met de armpjes wat bewegingen uitproberen, zoals bijvoorbeeld de armpjes boven het hoofdje en weer naar beneden bewegen. Je baby vindt het sowieso ook geweldig als je een liedje zingt terwijl je dit doet.

Salsa dansen

Wil jij dat je kleintje later een geweldige danser wordt? Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen met het ritme van je kleine hiphopper of ballerina/o te trainen. Wedden dat je kleintje sowieso vrolijk wordt van dit spelletje?

Wat leert ie bij?

Met dit spelletje train je weer de motoriek van je kleintje. Maar je leert hem of haar ook hoe je ritmisch moet bewegen. 5, 6, 7, 8!

Wat heb je nodig?

Voor dit spelletje heb je enkel een leuk streepje muziek nodig. Test een paar deuntjes uit en kijk welke je baby het leukst vindt. Baby’s reageren goed op nummers met een duidelijke beat, zoals salsamuziek of reggaeton. Dus zwier die heupen al maar los.

Hoe speel je het?

Heel simpel! Zet de muziek aan en hou je baby vast in een positie die je kleintje zelf aangenaam vindt. En dan dansen maar! Een simpele bijtrekpas, wat salsapasjes, een pirouette, … Waar je maar zin in hebt. Wil je wat ideeën voor een leuke choreografie? Kijk dan eens naar deze hippe, dansende papa’s!

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Babyspelletjes voor wanneer je baby 7 weken oud is
Sluiten