Peuter 5 Dec 2019 Paulien

7 dingen waarmee je peuter liever speelt dan met speelgoed

Je wilt je kind blij maken met het leukste speelgoed en als jij het niet doet, doet de rest van de familie het wel. Spijtig, want je lieverd vindt een stuk inpakpapier en laat al de rest links liggen. Hier zijn 7 dingen waar je peuter liever mee speelt dan met speelgoed. Staat de favoriet van jouw kleintje er tussen?

1. Kabels

Het bakje van de tv is zo interessant. Wist je trouwens dat er leuke lange dingetjes aan zitten, maar dat je die eruit kunt trekken? Gewoon lang genoeg proberen. Maar doe het wel stiekem, want anders kijken mama en papa boos.

2. Je telefoon

Ergens in dat gekke platte doosje zit Bumba verstopt. Meestal vind je die niet zelf, maar als je lang genoeg zeurt, weten je ouders precies welke knopjes je moet indrukken opdat Bumba tevoorschijn komt. En hoe kon je jezelf ook alweer met die donzige konijnenoren zien?

3. (Half)lege fles

Als baby is een lege fles leuk omdat ‘ie zo kraakt als je ‘m indrukt, maar als je al een flinke peuter bent mag er wat meer uitdaging zijn. Een fles met een bodempje water in is daar ideaal voor. Schudden (en tegen je eigen hoofd stoten) maar!

4. Viezigheid

Je kind dat staart naar een klein, voor hem niet-identificeerbare korreltje hagelslag dat op zijn vinger ligt. Met zijn vingers legt hij het op zijn andere hand, veegt nog wat over tafel en stopt het vervolgens in zijn mond. Nu maar hopen dat het echt een stukje chocolade was en dat het niet onder iemand zijn schoen vandaan kwam.

5. Deuren

Deuren zijn pure magie. Ze kunnen niet alleen open, nee hoor, je kunt ze ook sluiten. Met een beetje geluk vind je een deur die wat piept of kraakt. Ze hebben een deurklink die net buiten je bereik is en zo’n mooie scharnieren die je vingers kunnen knellen.

6. Alles op het salontafel in de living

Een peuter heeft een zesde zintuig: zodra er iets nieuws op het salontafel in de living ligt waar hij eigenlijk niet aan mag komen, heeft ‘ie dat in het snuitje. Dat paar sokken dat mama voor straks heeft klaargelegd is ideaal om tegen de grond de gooien en papa’s portefeuille heeft leuke muntjes die zo leuk op de vloer rinkelen.

7. Een labeltje

Al die knuffels van je kleine hebben een heel belangrijk onderdeel: een labeltje. Wat is dat toch leuk om mee te spelen.

Lees ook: 9 cadeautips voor als je je peuter geen speelgoed wil geven

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 dingen waarmee je peuter liever speelt dan met speelgoed
Sluiten