Zwangerschap 3 Oct 2019 Paulien

8 dingen die je moet weten als je zwangerschapskledij gaat kopen

Sommige vrouwen kunnen niet wachten om prachtige zwangerschapskledij te kopen, anderen gebruiken liever elastiekjes om hun favoriete jeans te blijven dragen tot ze barst. Degelijke kledij is enorm belangrijk als je zwanger bent, daarom geven wij je wat tips voor het kopen van zwangerschapskledij.

1. Wacht niet te lang!

Het is natuurlijk verleidelijk om steeds kleren uit je kleerkast te halen die ‘nog wel ongeveer’ passen, maar je kan beter wat sneller zwangerschapskledij kopen. Die kleren zitten veel comfortabeler en bieden ook meer steun. Hoe graag je ook je lievelingsjeans wil blijven dragen, een zwangerschapsbroek met een stretchy, hoge tailleband gaat zo veel beter zitten. Bye bye rugklachten!

2. Koop niet te groot

Je voelt je misschien gigantisch, maar dat ben je absoluut niet. Dus koop geen kleren die 2 maten te groot zijn, want dan voel je je niet noodzakelijk beter en dat zit ook niet zo goed. Zwangerschapskledij is sowieso ruimer dan gewone kledij en heel vaak is het ook stretchy dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je er binnen de week terug uitgroeit.

3. ‘Sexy’ lingerie

Als je zwanger bent, worden je borsten waarschijnlijk ook wat groter. Dus dan moet je gaan winkelen voor nieuwe bh’s. Denk eraan tijdens het shoppen dat je bh nog steeds wel wat meer mag zijn dan een simpele zak. Koop bijvoorbeeld een bh met wat padding, die geven extra steun en koop gerust ook eentje met een leuke print of kleur. Want het is niet omdat je mama wordt, dat je je niet meer sexy mag voelen.

geboorteplan

 

4. Investeer in schoenen!

Deze kunnen we niet genoeg benadrukken. Als jij in het dagelijkse leven graag ballerina’s en stiletto’s draagt, dan is dat helemaal geen probleem. Maar je enkels en je rug zullen je dankbaar zijn als je tijdens de zwangerschap voor iets stevigere schoenen kiest. En als je toch aan het winkelen bent, koop dan ineens een paar lage, stevige hakken voor die speciale gelegenheden. Zo zie je er feestelijk uit, maar kan je een hele avond doorgaan en zal je niet vallen!

5. Let op de halslijn

Zwanger zijn is prachtig, daar is iedereen het mee eens. Maar soms is het ook wel even wennen aan je nieuwe lichaam. Als je je iets minder zeker voelt over je bolle buikje, kan het helpen om een ronde of v-hals te kiezen in plaats van een rolkraag bijvoorbeeld. De losse halslijn vestigt de aandacht op je hals en hoofd en zorgt ervoor dat je smaller lijkt. Experimenteer een beetje en draag waar jij je het fijnst in voelt. Rolkraag of boothals, allemaal goed!

6. Laagjes

Een zwangere vrouw zit boordevol hormonen die voor allerlei ‘leuke’ kwaaltjes zorgen. Zo ga je waarschijnlijk ook wel last krijgen van opvliegers. Kies dus voor outfits die je in laagjes kan aantrekken, zo kan je snel dat hemd of die trui uitdoen als je het wat te warm krijgt.

zwangerschapskledij

7. Geen weggesmeten geld

Je wil misschien liever niet te veel geld uitgeven aan zwangerschapskledij omdat je ze na negen maanden nooit meer draagt. Fout! Heel veel zwangerschapskledij kan je achteraf nog gebruiken. Koop bijvoorbeeld veel hemdjes, die kan je achteraf zeker nog blijven dragen. En als je net thuis bent van het ziekenhuis, zal je blij zijn dat je nog een paar stretchy broeken voor handen hebt.

8. Trots!

Je voelt je misschien niet altijd even geweldig in je vel, maar wees trots op je buikje! Mensen zeggen niet voor niets dat je straalt dus steek je bolle buik vooruit en geniet ervan. En ga vooral veel mooie zwangerschapskledij kopen, je hebt het verdiend!

 

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
8 dingen die je moet weten als je zwangerschapskledij gaat kopen
Sluiten