Mama & papa 30 Aug 2019 Paulien

Zo vermijd je dat je dát koppel wordt op sociale media

“Love you, snoezieboeziebolleke!” als onderschrift bij een foto waarbij je naar een zonsondergang kijkt met je lief. Heel lief, maar soms er ook nét iets over. Heb je geen zin om dát koppel op sociale media te worden? Je vermijdt het dankzij deze tips.

Liefdesbrieven houd je voor fysiek papier

Er is niets mis met (zo nu en dan) een toffe foto met je lief of een simpele ‘ik hou van jou’. Maar die quasi limietloze caption op Instagram hoef je heus niet helemaal te vullen met duizend-en-een redenen waarom je je lief zo graag ziet, waarom je lief zo fantastisch is, wat hem/haar zo uniek maakt, aan welk klef moment deze foto je doet denken, …

Verliefd zijn is leuk en dat mag je zeker vieren. Maar soms moet je dat met z’n tweetjes vieren en niet met je 400 vrienden op Facebook. Laat ons eerlijk zijn: er is niemand die zo’n liefdesverklaring echt wil lezen.

Wees geen prins(es) op het witte paard

Als je iets op sociale media plaatst, moet je je voorbereiden op minder aangename comments. Die kunnen er immers altijd komen. Maar wees geen prins op het witte paard als de foto van je partner negatieve reacties krijgt. Zo lijkt het net of je lief niet voor zichzelf kan opkomen en kom je alleen maar onzekerder over.

Niet alle activiteiten met je lief zijn een foto waard

Leuk dat jullie een dagje naar de dierentuin zijn gegaan. Maar de foto van die stop bij Starbucks hoefde er echt niet bij, noch de treinrit ernaartoe of het moment waarop jullie beide moesten schuilen onder dezelfde paraplu omdat het plots pijpenstelen regende. Overdaad schaadt.

Inside jokes

De grappen die alleen jullie begrijpen zorgen ervoor dat jullie samen iets hebben wat niemand begrijpt. Heel tof dus. Maar probeer die inside jokes te beperken op sociale media. Niets is zo vervelend als een stel dat voortdurend dezelfde inside joke maakt, die jij niet begrijpt, maar wel telkens opnieuw op je tijdlijn ziet opduiken. Dingen die alleen jullie snappen blijven daarom ook beter tussen jullie als jullie je omgeving niet willen frustreren.

Vuile was

We get it: soms ben je zo gefrustreerd over het feit dat je partner zijn of haar sokken niet opruimt dat je een slinkse steek onder water niet kan laten liggen. Maar als het gaat om dingen die echt iets betekenen (vreemd gaan, verhitte discussies, …) dan hang je die vuile was beter niet op in een socialemediaklimaat. Ten eerste is er opnieuw niemand die daar van op de hoogte wil zijn, ten tweede moet je sociale media niet als een moderne schandpaal gebruiken om wraak te nemen.

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo vermijd je dat je dát koppel wordt op sociale media
Sluiten