Zwangerschap 31 Dec 2019

Zo overleef je de nieuwjaarsreceptie als je zwanger bent

Nu het nieuwe jaar zich aandient, is het weer tijd voor de gebruikelijke sociale verplichtingen op het werk. Het jaarlijkse bedrijfsfeest kan erg gezellig zijn, maar zwangere vrouwen hebben weinig aan liters champagne en urenlang rechtstaan. Dankzij de volgende tips overleef je zonder problemen de nieuwjaarsreceptie als je zwanger bent. 

Denk na over je outfit

Misschien heb je speciaal voor de feestdagen een extra speciale zwangerschapsjurk gekocht? Goed zo. Maak niet de fout om hoge hakken aan te trekken voor de nieuwjaarsreceptie, want de kans is groot dat je een tijdje zal moeten rechtstaan. Dan ben je beter af met een paar mooie en comfortabele platte schoenen.

In een ruimte waar je zelf geen controle hebt over de verwarming is het een goed idee om je in verschillende laagjes te kleden. Een zwangerschapscardigan is bijvoorbeeld ideaal: die hou je aan als het frisjes aanvoelt, maar wanneer de verwarming of je hormonen de temperaturen doen stijgen trek je ‘m ook makkelijk uit.

Bron: Lidl

Verover een zitje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden vaak alle stoelen aan de kant geschoven en is er hoogstens nog ergens een ongemakkelijk klapstoeltje te vinden. Niet de ideale omgeving voor mama’s in spe, die af en toe écht even moeten uitrusten.

Ga op zoek naar een waardige troon en maak iedereen duidelijk dat dit jouw zitplaats is voor vanavond. Helemaal ideaal wordt het als je een voetenbankje hebt, want gezwollen voeten kun je op deze avond al helemaal missen als kiespijn.

Ga voor mocktails

Op een nieuwjaarsreceptie is het gebruikelijk dat de champagne rijkelijk vloeit, maar daar heb je natuurlijk niks aan als je zwanger bent. Om ervoor te zorgen dat jouw keuze niet beperkt is tot een glas water of appelsiensap, kan je op voorhand voorstellen om mocktails te voorzien.

Dat is meteen fijn voor de collega’s die geen alcohol drinken of bob zijn. Via de receptenwijzer van Lidl vind je heel wat heerlijke alcoholvrije drankjes, zoals deze frisse komkommer-mocktail als alternatief voor een Moscow Mule, deze feestelijke groene ice tea met blauwe bessen en een sprankelende limoen-ananasmocktail. Bonus: als je je zwangerschap nog niet officieel hebt gemaakt, kan een non-alcoholische cocktail in je hand je helpen om je geheim te bewaren.

De sprankelende limoen-ananasmocktail van Lidl

Eet iets op voorhand

Een feestelijke mocktail in de ene hand, een bordje met hapjes in de andere, klinkt goed, niet? Toch is het een goed idee om al iets te eten voor je thuis vertrekt. Zo wordt de kans weer kleiner dat je je overeet aan het feestbuffet (wat kan gebeuren als je honger hebt) én weet je tegelijk zeker dat je iets zal kunnen eten op het feestje. Het zou niet de eerste keer zijn dat er vooral ongepasteuriseerde kaas en toastjes met paté beschikbaar zijn.

Doe een dutje

We moeten waarschijnlijk geen enkele zwangere vrouw overtuigen van de voordelen van een dutje, maar als het laat gaat worden, kan een extra portie slaap je helpen om jezelf niet doodmoe door de avond te slepen. En zo wordt de nieuwjaarsreceptie ook voor jou een echt feestje.

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo overleef je de nieuwjaarsreceptie als je zwanger bent
Sluiten