Peuter 26 Mar 2021 Paulien

7 tips om je tuin om te toveren in een speelparadijs voor je peuter en kleuter

Je hoeft echt geen grote achtertuin te hebben voor eindeloos speelplezier. Met deze makkelijke en goedkope hacks tover jij je tuin om tot een waar speelparadijs voor je peuter en kleuter.

Theater

Hang een paar gordijnen op in de tuin (tussen bomen of aan de zijwanden) en in no-time heb je een echt theater voor jouw kids. Met grote klemmen kun je de gordijnen makkelijk ophangen en afhalen. Zet achter het gordijn een verkleedkist neer, en versier het theater met wat lichtjes voor een spannend effect. Vergeet de stoeltjes vóór het gordijn niet. Corona of niet, the show can go on. 

Krijtbord

Kinderen worden wild van een groot schoolbord. Maak je eigen buitenkrijtbord op een groot stuk multiplex. Koop krijtbordverf en breng twee lagen aan. Als het eenmaal gedroogd is, hang je het krijtbord op kinderhoogte onder een overdekt stukje in de tuin. Succes gegarandeerd.

Moestuinbak

Voorzie een grote en diepe bak en vul hem met aarde. Ga vooral voor makkelijke plantjes of plantjes met lekkere vruchten zoals tomaatjes, aardbeien en radijsjes. Wedden dat je peuter dan plots wel radijsjes lust?

Boomstammenpad

Vraag een hovenier of kijk op Marktplaats naar boomstammen in verschillende hoogtes en creëer een boomstammenpad om jouw kinderen uit te dagen. Da’s leuk voor jong en oud. Zorg dat de boomstammen goed vastzitten om ongelukken te voorkomen.

Blotevoetenpad

Maak een parcours, opgedeeld in verschillende zones telkens met een andere ondergrond om de voetzolen en de verbeelding van je kindjes te prikkelen. Gebruik bijvoorbeeld bladeren, kleine (zachte) twijgjes, zand, modder, gras en keien.

Een berg aarde en pvc-buizen

Wat kun je met een berg aarde en een paar buizen? Tunnels maken! Koop grote pvc-buizen en steek ze schuin in de hoop aarde. Zorg ervoor dat de buizen breed genoeg zijn voor tennisballen of de lievelingsauto’s van je kinderen.

Buitenspeelkeuken

Bouw een oude kast, plank, boekenkast of gootsteen om tot een buitenspeelkeuken. Perfect voor het maken van moddertaarten, zandkoekjes, plantenmuffins enzovoort. Ga eens langs bij een tweedehandswinkel om de keuken goedkoop uit te rusten met kopjes, schalen, potten en pannen, bestek, maatbekers en meer.

Lees ook:
Hoe je met je kinderen kan spelen zonder jezelf uit te putten
Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen?
Kan een kind te veel speelgoed hebben (en daardoor minder spelen)?
9 musea om met kleine kinderen te doen
De leukste educatieve apps voor peuters (vanaf 2 jaar)

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 tips om je tuin om te toveren in een speelparadijs voor je peuter en kleuter
Sluiten