Peuter 19 Sep 2019 Paulien

Zo maak je de coolste achtertuin voor je kleintjes

Je hoeft echt geen grote achtertuin te hebben voor eindeloos speelplezier. Met deze makkelijke en goedkope hacks tover jij je achtertuin om tot een waar speelparadijs.

Theater

Hang een paar gordijnen op in de tuin en in no-time heb je een echt theater voor jouw kids. Koop een dik stuk rode stof en span de gordijnen tussen twee bomen of tussen de twee kanten van de schutting. Met grote klemmen kun je de gordijnen makkelijk ophangen en afhalen. Zet achter het gordijn een verkleedkist neer, en versier het theater met wat lichtjes voor een spannend effect. Vergeet de stoeltjes vóór het gordijn niet.

Krijtbord

Kinderen worden wild van een groot schoolbord. Maak je eigen buitenkrijtbord op een groot stuk multiplex. Koop krijtbordverf en breng twee lagen aan. Als het eenmaal gedroogd is, hang je het krijtbord op kinderhoogte onder een overdekt stukje in de tuin. Succes gegarandeerd.

Moestuinbak

Je hebt echt geen groot gazon nodig om een moestuin te maken. Koop een grote en diepe bak en vul deze met aarde. Ga vooral voor makkelijke en lekkere plantjes zoals tomaatjes, aardbeien en radijsjes. Wedden dat je peuter dan plots wel radijsjes lust?

Boomstammenpad

Maak een boomstammenpad om jouw kinderen uit te dagen. Een pad van boomstammen op verschillende hoogtes is leuk voor jong en oud. Vraag een hovenier of kijk op Marktplaats voor boomstammen in verschillende hoogtes. Je kunt ook een grotere boomstam kopen en hem zelf in stukken zagen. Plaats de stammetjes ver genoeg uit elkaar zodat je kinderen elke stap zorgvuldig moeten zetten. Zorg dat de boomstammen goed vastzitten in de aarde om ongelukken te voorkomen.

Een berg aarde en pvc-buizen

Wat kun je met een berg aarde en een paar buizen? Tunnels maken! Koop grote pvc-buizen en steek ze schuin in de hoop aarde. Zorg ervoor dat de buizen breed genoeg zijn voor de lievelingsvrachtwagens en auto’s van je kinderen.

Buitenspeelkeuken

Bouw een oude kast, plank of boekenkast om tot een buitenspeelkeuken. Perfect voor het maken van moddertaarten, zandkoekjes, plantenmuffins en andere lekkere dingen uit de natuur. Ga eens langs bij een tweedehandswinkel om de keuken goedkoop uit te rusten met kopjes, schalen, potten en pannen, bestek, maatbekers en meer.

Lees ook: 12 voorwaarden waaraan je oppas moet voldoen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo maak je de coolste achtertuin voor je kleintjes
Sluiten