Peuter 13 Nov 2019 Paulien

Zo kan je Sinterklaas vieren met je peuter

Oké, jouw peuter zal zich later waarschijnlijk niet veel meer herinneren van zijn of haar eerste Sinterklaasfeest. Maar dat wil niet zeggen dat je er voor hen geen leuke dag van kan maken. Wij geven je wat makkelijke tips om ook met jouw allerkleinste een leuk Sinterklaasfeest te hebben!

1. Gezond ‘snoep’

Als de Sint is langs geweest, heb je altijd een berg aan chocolade, speculaas, pepernoten, marsepein, … En die verorber je natuurlijk graag, maar voor jouw kleintje is al die suiker niet zo goed. Kies daarom voor gezond ‘snoep’, zoals mandarijntjes en worteltjes, die het paard van de Sint heeft achtergelaten natuurlijk.

2. Cadeautjes uitpakken

Je hebt het op een vorig verjaardagsfeestje misschien al gemerkt, maar jouw peuter kan zich uren bezig houden met het frommelen van en spelen met inpakpapier. Ga daarom op zoek naar grote dozen en leuk inpakpapier, want het uitpakken is soms nog leuker voor je kleintje dan het eigenlijke speelgoed.

Je kan bijvoorbeeld een grote doos vullen met allemaal verschillende kleuren servetten. Dan moet je kleintje door al die kleurtjes graven voor zijn of haar cadeautje.

3. Verkleedpartij

Een mijter heb je snel geknutseld met wat papier en plakband. Je peuter kan je helpen door het hoofddeksel leuk in te kleuren. En met zo’n felgekleurde mijter zijn jullie helemaal in de Sinterklaas-sfeer.

4. Speelgoed

Als de Sint op bezoek komt, laat die altijd een cadeautje achter. We hebben je al tips gegeven voor het inpakken van het cadeautje, maar wat koop je nu voor je kleintje? Wij raden aan om te kiezen voor degelijk speelgoed dat lang meegaat. Zo kan je over een paar jaren nog tegen je kleintje vertellen dat de Sint dat leuke hobbelpaard langs heeft gebracht.

Lidl heeft een heel uitgebreid online aanbod aan houten speelgoed dat tegen een stootje kan. Van een houten racebaan tot een volledig uitgeruste houten keuken.

5. Liedjes zingen!

Je baby of peuter begrijpt misschien nog niet helemaal wat er allemaal gebeurt als de Sint in het land is, maar elk kind begrijpt dat liedjes zingen leuk is. Gelukkig is het repertoire van de Sint groot, dus neem je kleintje op schoot en zing uit volle borst. “Zie ginds komt de stoomboot … ”

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo kan je Sinterklaas vieren met je peuter
Sluiten