Peuter 4 Dec 2020 Paulien

Het is zover: Zo wordt Sinterklaas een succes voor je peuter

Oké, jouw peuter zal zich later waarschijnlijk niet veel meer herinneren van zijn of haar eerste Sinterklaasfeest, maar dat wil niet zeggen dat je er geen leuke dag van kan maken. Probeer deze tips eens! 

1. Gezonde ‘snoep’

Als de Sint is langsgeweest, heb je altijd een berg aan chocolade, speculaas, pepernoten, marsepein,… Al die suiker is natuurlijk niet zo goed voor je kindje. Voeg gerust ook wat gezonde ‘snoep’ toe, zoals mandarijntjes en worteltjes. Dat zijn tenslotte toch de favorietjes van Piet en paard?

2. Cadeautjes uitpakken

Je hebt het op een vorig verjaardagsfeestje misschien al gemerkt, maar jouw peuter kan zich uren bezig houden met het verfrommelen van en spelen met inpakpapier. Ga daarom op zoek naar grote dozen en leuk inpakpapier, want het uitpakken is soms nog leuker voor je kleintje dan het eigenlijke speelgoed.

Je kan bijvoorbeeld een grote doos vullen met allemaal verschillende kleuren servetten. Dan moet je kleintje zich door al die kleurtjes graven om zijn of haar cadeautje te vinden.

3. Verkleedpartij

Een mijter heb je snel geknutseld met wat papier en plakband, en je peuter kan helpen door die leuk in te kleuren. Mag het nog wat meer zijn? Zoek dan een leuke stok buiten en maak er een staf van.

4. Duurzaam speelgoed

Als de Sint op bezoek komt, laat die altijd een cadeautje achter. We hebben je al tips gegeven voor het inpakken van het cadeautje, maar wat koop je nu voor je kleintje? Wij raden aan om te kiezen voor degelijk speelgoed dat lang meegaat, of zelfs ‘meegroeit’ met je kind. Zo kan je over een paar jaren nog tegen je kleintje vertellen dat de Sint dat leuke hobbelpaard heeft gebracht.

5. Liedjes zingen

Je baby of peuter begrijpt misschien nog niet helemaal wat er allemaal gebeurt als de Sint in het land is, maar elk kind houdt van liedjes. Gelukkig is het repertoire van de Sint snel weer opgefrist, dus neem je kleintje op schoot en zing uit volle borst.

Lees ook:
De beste knutsel- en speeldozen voor kinderen
Lijstje: Dit zijn jullie favoriete baby- en kinderwebshops
Kan een kind te veel speelgoed hebben (en daardoor minder spelen)?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Het is zover: Zo wordt Sinterklaas een succes voor je peuter
Sluiten