Mama & papa 21 Sep 2019 Paulien

Zo kan je het vakantiegevoel nog net iets langer vasthouden

Het is weer voorbij gevlógen! Die paar weekjes vakantie zitten er alweer op voor een hoop mensen. Zit jij in de stress en de sleur van het dagelijks leven: werk, sport, voor de kindjes zorgen en het huishouden draaiende houden? Dan kun je vast wel wat tips van ons gebruiken om het vakantiegevoel vast te houden.

1. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Print je mooiste vakantiefoto’s af en stop ze in een lijstje of plak ze (tijdelijk) op een muur met washi tape. Zo geniet je nog weken na van jullie vakantie. Want je weet zelf ook wel: die digitale foto’s komen vaak niet verder dan je bureaublad en een fotoalbum blader je ook niet iedere dag door. Oh, en vervang iedere dag de foto op de achtergrond van je telefoon door een andere leuke vakantiefoto.

2. Snuif de buitenlucht op

Op vakantie ben je dag en nacht buiten. Lekker nog even ’s avonds een wandeling maken of buiten een wijntje drinken met een goed boek. Stom eigenlijk dat je dat thuis niet doet. Hou die vakantiegewoonte vast, ook als het in België niet zo’n mooi weer is als op vakantie. Trek een vest aan, steek de vuurkorf aan en ga naar buiten. Even een fris hoofd halen en nieuwe energie opdoen.

3. Boek je volgende vakantie

Vakantiepret begint al met het boeken van je reis. Ga dus nu al lekker aan de slag met het zoeken naar een mooie reis voor volgend jaar. Of boek een weekendje weg in eigen land. Werken na de vakantie wordt een stuk fijner als je kunt aftellen: ‘nog maar zeven weken tot dat vriendinnenweekend!’ Of wat dacht je van op zoek naar de mooiste wintersportvakanties?

4. Haal vakantiegeuren in huis

Welke geur haalt bij jou herinneringen aan de vakantie op? Haal ze in huis! Of het nu je favoriete shampoo is, after sun (gebruik ‘m als bodylotion!) of een grote pan paella. Hetzelfde geldt eigenlijk voor smaak, dus sla je favoriete drankje op vakantie groots in. Toegegeven, eenmaal thuis smaakt alles anders, maar je waant je wel heel eventjes weer op dat heerlijke terras.

5. In huis (of de tuin) kamperen

Welk kind vindt dit nou niet leuk? Hoe leuk is het om je kind met vriendjes of vriendinnetjes in een tent in de tuin te laten slapen of in huis. Kamperen is toch iets speciaals, en al helemaal thuis! Zo kan je 365 dagen per jaar je kinderen een vakantiegevoel bezorgen!

Lees ook: 5 tips voor mama’s die willen ontspannen na een lange werkdag

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo kan je het vakantiegevoel nog net iets langer vasthouden
Sluiten