Mama & papa 24 Sep 2019 Paulien

Zo houd je je relatie spannend als je jonge kinderen hebt

Als je jonge kinderen hebt, stop je automatisch bijna al je tijd in je kids. Als je eindelijk eens een uurtje rust hebt dan besteed je die tijd liever aan een lekker magazine of een goede serie dan aan je partner. Het is nu de hoogste tijd om de relatie tussen jou en je partner weer een beetje op te spicen, vind je ook niet?

Hoe leuk een gezin ook is, het is soms echt slopend. Naast moeder ben je ook een schoonmaakster, topkok, personal assistent en een taxichauffeuse. En o ja! Je bent ook nog een partner, maar helaas schiet deze rol er wel eens bij in. Wees eens eerlijk: kun jij je nog herinneren wanneer jullie voor de laatste keer echt de tijd voor elkaar hebben genomen? Nee? Maak jullie relatie dan weer wat spannender met de volgende vier tips.

1. Date night

Als je kinderen hebt kun je bijna niets meer spontaan doen. Maar hé, dat is niet erg. Die tijd komt wel weer terug wanneer de kinderen ouder zijn. Het belangrijkste is dat jullie tijd voor elkaar maken tijdens een echte date night.

Regel minimaal één keer per maand een date night waarop jullie echt de tijd nemen voor elkaar en weer eens samen op pad gaan. Denk aan lekker uiteten, een avondje naar de bioscoop of een cocktailtje bij jullie favoriete bar. Je zal zien dat jullie tijdens zo’n avond weer dichter bij elkaar komen en dat is belangrijk want jullie zijn een team.

2. Oppasweekend

Heb je lieve (schoon)ouders of misschien wel een broer of zus die met veel liefde een nachtje op jullie kroost wil passen? Drop je kleintjes dan af en toe eens daar voor een logeerpartijtje. Zo kunnen jullie in jullie eigen huis lekker de bloemetjes buiten zetten. Een goede vrijpartij en lekker uitslapen in jullie eigen bed, want dat is stiekem toch het fijnste. Even lekker bekomen in jullie eigen huis. En dat allemaal zonder gestoord te worden door de kids.

3. Lieve briefjes of uitdagende berichtjes

Verras je partner zo nu en dan met een lief briefje dat hij of zij vindt in zijn of haar werktas, in de auto of stuur af en toe een uitdagend berichtje. Koester de momenten die jullie samen hebben. Wees trots op jezelf, op je partner én op elkaar.

4. Blijf communiceren

Of jullie nu samen date night hebben of in de supermarkt staan met rennende kinderen om jullie heen, het belangrijkste punt in een relatie is communicatie. Het kan in een relatie lastig zijn om te praten over je gevoel, maar gooi het er gewoon uit.

Vertel wat er in je hoofd omgaat en net zo belangrijk: vraag ook aan je partner waar hij aan denkt en heb het er samen over. Zo begrijpen jullie elkaar een stuk beter. Ook dit zorgt er automatisch weer voor dat jullie meer (of weer) op één lijn zitten en een sterkere relatie krijgen.

Lees ook: 7 x inspiratie voor geweldige dates die maar een uur duren

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo houd je je relatie spannend als je jonge kinderen hebt
Sluiten