Mama & papa 17 Dec 2019 Paulien

Zo dek je de perfecte kersttafel volgens Katrien van Table in a Box

Ontvang je gasten tijdens de feestdagen? Of wil je net dat beetje extra doen voor je gezin? Dan kan een mooie eettafel wonderen doen. Katrien van Table in a Box gaf ons enkele tips om de prachtigste tafeldecoraties te creëren en die delen we graag met jou.

Volgens Katrien hoeft een mooie tafel niet heel moeilijk te zijn. Als je je aan de volgende drie principes houdt, kom je al een eind ver!

Principe van kleur

Het is heel verleidelijk om je helemaal te laten gaan bij het kiezen van servetten en borden. Maar zo’n allegaartje van kleuren op je tafel is niet bepaald rustgevend. Katrien geeft de tip om een basiskleur te kiezen die bij alles past en dan te bekijken welke accentkleuren je wil.

In de boxen van Table in a Box vind je altijd mooie, neutrale basiskleuren terug. Zo ben je zeker dat ze altijd bij de rest van je interieur passen.

Jamie Neirynck
Jamie Neirynck

Principe van vorm

Probeer zoveel mogelijk dezelfde vormen te gebruiken. Heb je ronde kaarsen gekocht voor je mooi versierde tafel? Kies dan ook voor bijvoorbeeld een ronde vaas om je bloemen in te zetten.

Katrien waarschuwt ons wel voor te veel rechte lijnen. Die kunnen al snel te hard worden. Je kan dus wel perfect een vierkant bord gebruiken op een ronde placemat om zo die harde lijnen te doorbreken.

Principe van hoogte

Probeer niet te veel hoge ornamenten op tafel te plaatsen. Die kunnen het gezichtsveld van je gasten belemmeren en dat praat minder vlot. Wil je toch die prachtige kandelaar van een halve meter hoog als versiering gebruiken? Zet hem dan op een bijzettafeltje of aan de zijkant van je tafel.

Jamie Neirynck

Table in the Box

Ben je niet zo creatief ingesteld? Of wil je gewoonweg niet te veel nadenken bij je tafelversiering? Dan is Table in a Box dé oplossing. In zo’n doos vind je alle ingrediënten voor een onvergetelijk tafelmoment: van servetten tot kaarshouders en van natuurlijke materialen tot een unieke Spotify-playlist.

Wil je nog wat inspiratie voor de perfecte kerstmenu?

Hét kerstmenu van Culy met stappenplan

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo dek je de perfecte kersttafel volgens Katrien van Table in a Box
Sluiten