Mama & papa 20 Aug 2019 Paulien

Duurzaam leven: zo kan je zelf je eigen haarmasker maken

Een goed en verzorgend haarmasker is af en toe wel eens nodig. Zeker wanneer je regelmatig je haren kleurt, stijlt of droogt. Deze maskers kosten vaak wel wat en de ingrediënten zijn ook allesbehalve duurzaam. Maak daarom zelf je haarmasker. Het is zo klaar!

Voor droog haar

Heb je zeer droog en dof haar? Dan kan kokosolie wonderen verrichten. Je vindt dit in praktisch alle supermarkten en de prijs valt goed mee.

Kokosolie is een harde substantie. Schep daarom 1 à 2 eetlepels uit de pot, doe in een kommetje en zet een minuutje of twee in de microgolfoven. Nu is het goedje wat zachter en dus makkelijker om over je haren te smeren.

Focus vooral op de puntjes van je haar en niet op je hoofdhuid. De puntjes zijn meestal het hardst beschadigd en hebben dus het meest een opkikker nodig.

Laat het goedje een nacht intrekken. Slaap met een handdoek rond je haren of op je kussen om vlekken te voorkomen. Was je haren de volgende ochtend grondig met shampoo.

Voor beschadigd haar

Voor dit haarmasker hoef je niet eens langs de winkel te gaan. Het enige wat je immers nodig hebt zijn eieren en olijfolie.

Eieren bevatten veel proteïnen en zullen je haar sterker maken. De olijfolie voedt je haar en zorgt voor hydratatie.

Breek één of twee eieren in een kommetje en roer even. Voeg er vervolgens een scheut olijfolie aan toe. Verdeel dit mengsel over je haar en laat het een hele nacht intrekken.

Was je haar de volgende dag met koud water. Ga zeker niet voor warm water, want dan stolt het ei en geloof ons: dat wil je niet.

Lees ook: Duurzaam leven: natuurlijke scrub van huishoudproducten

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Duurzaam leven: zo kan je zelf je eigen haarmasker maken
Sluiten