Mama & papa 27 Oct 2019 Paulien

5 manieren om niet gek te worden als werkende ouder

Het is makkelijk om gek te worden als werkende ouder. Naast acht uur per dag op je werk, ben je druk met speelgoed opruimen, koken, boodschappen doen en je kinderen afzetten bij gitaarles. Uit onderzoek blijkt dan ook dat werkende ouder zijn gelijk staat aan 2,5 fulltime banen.

Daarom kan je het jezelf maar beter zo makkelijk mogelijk maken. Wij zetten vijf manieren op een rijtje om dat voor elkaar te krijgen.

1. Huur een schoonmaker in

Veel mensen twijfelen om een poetsvrouw in te huren, omdat ze het gevoel hebben dat ze ‘lui’ zijn als ze het zelf niet doen. Maar denk er eens over na: je werkt acht uur per dag, moet een familie verzorgen en wil ook af en toe tijd hebben om leuke dingen te doen.

Als je het geld hebt en wel wat extra hulp kan gebruiken om niet helemaal gek te worden, huur je dus beter een poetsvrouw in.

2. Doe aan meal preppen

Als je na een lange werkdag thuiskomt, heb je geen zin meer om uren in de keuken te staan. Om tijd en geld te besparen en daarnaast ook nog eens elke dag gezond te eten, kan je gaan meal preppen. Je maakt dan op zondagmiddag of -avond gerechten voor de hele week klaar. Vervolgens bewaar je ze in de vriezer of koelkast, zodat je ze op de dag zelf alleen maar hoeft op te warmen.

Geloof ons, meal preppen is een life saver voor elke werkende ouder.

3. Shop je boodschappen online

Laat ons raden: met een boodschappenkar en drie kids door een drukke supermarkt sjezen is vast niet je favoriete tijdbesteding op de zaterdagochtend. Dus waarom zou je jezelf dat dan ook aandoen? Tegenwoordig kan je bij veel supermarkten je boodschappen online bestellen.

Doe dat een keer per week, per twee weken of per maand om het een stuk makkelijker voor jezelf te maken. Dan hoef je alleen nog af en toe een supermarkt binnen te wippen voor een kleine boodschap.

4. Koop een whiteboard kalender

Een werkfeestje hier, een voetbaltraining van je kind daar. Het managen van de chaos wordt een stuk makkelijker als je iedereens schema op één plek hebt. Koop een whiteboard kalender en hang ‘m op, zodat iedereen er op kan kijken. Je maakt het zo een stuk makkelijker voor jezelf en je vergeet nooit meer een tandartsafspraak.

5. Zorg goed voor jezelf

De belangrijkste tip is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Als je niet oplet, gaat al je energie op aan je werk en je kinderen. Zorg dat je je eigen identiteit niet verliest en avondjes voor jezelf of met je vrienden hebt. Neem daar echt tijd voor.

Lees ook: Deze calculator rekent uit hoeveel jij als ouder betaald zou moeten krijgen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 manieren om niet gek te worden als werkende ouder
Sluiten