Baby 8 Dec 2019 Paulien

5 manieren om je baby makkelijk te laten wennen aan vaste voeding

Als je kleintje tussen de 4 en 6 maanden oud is, is het tijd om stilaan vaste voeding te introduceren. Maar dat loopt niet bij alle baby’s even vlot. Daarom geven wij je graag wat tips en tricks om die overstap wat vlotter te laten verlopen.

Als je je baby vaste voeding begint te geven, is dat een hele aanpassing. Er zijn een heleboel nieuwe smaken en texturen waar je kleintje aan moet wennen en dan moet ie ook nog eens dat eten van een lepel happen. Niet allemaal even makkelijk voor jouw kleintje, maar dankzij deze tips zou het toch al wat beter moeten gaan.

1. Stapje voor stapje

Om je kleintje te laten wennen aan al die nieuwe smaken en texturen, kan je stapsgewijs opbouwen naar een hapje fruitpap. Begin bijvoorbeeld met lepeltjes verdund, vers fruitsap, stap dan over naar puur, vers fruitsap en als laatste stapje geef je je baby pas echte fruitpap.

wennen aan vaste voeding

2. Zacht, zoet en rijp

Merk je dat je baby moeite heeft met de smaak van sommige stukken fruit? Probeer dan eens wat zoete en zachte fruitsoorten, zoals banaan. Maak je fruitpap niet zoeter met suiker en honing, dat is niet nodig.

wennen aan vaste voeding

3. Een voor een

Geef je kleintje ook af en toe eens een papje met maar een soort fruit in. Zo leert ie echt de smaak van elk stukje fruit kennen en weet jij ook ineens welk fruit die vervelende krampjes veroorzaakt.

4. Een dikkere pap

Een heel vloeibaar fruitpapje kan moeilijk zijn om van een lepel te happen, daarom kan het slim zijn om de pap in te dikken met biscuitkruimeltjes, zoals cérelac. Die zijn al voorgekruimeld, dus lekker makkelijk te doseren. Door je pap in te dikken met Cérelac kan je je baby alvast laten wennen aan gluten.

wennen aan vaste voeding

5. Opwarmen

Blijft vast voedsel eten een uitdaging voor je kleintje? Dan kan je proberen de fruitpap even op te warmen, zodat de temperatuur lijkt op die van de fles- of borstvoeding die je baby gewoon is.

In samenwerking met Nestlé

Disclaimer van Nestlé:

Belangrijke informatie: De beste manier om een baby te voeden is door borstvoeding te geven, omdat moedermelk ideaal uitgebalanceerde voeding is, je baby tegen ziektes beschermt en ook nog andere voordelen voor zowel de baby als de moeder biedt. Wij adviseren om het consultatiebureau of een arts te raadplegen bij het maken van de keuze hoe je jouw baby voedt.

Moeders zouden ook voorlichting moeten krijgen over de voorbereiding op borstvoeding en de manier waarop zij het geven van borstvoeding kunnen voortzetten. Als je kiest om borstvoeding te geven, is het belangrijk om gezond en gebalanceerd te eten.

Flesvoeding is bedoeld om moedermelk te vervangen wanneer moeders ervoor kiezen geen borstvoeding te geven of om andere redenen waardoor ze niet in staat zijn om dat te doen. Een besluit om geen borstvoeding te geven of om gedeeltelijke flesvoeding te introduceren, zal de productie van moedermelk verminderen.

Het is moeilijk om terug te komen op je beslissing om geen borstvoeding meer te geven. Borstvoeding is de meest economische voeding. Wanneer toch wordt besloten om flesvoeding te geven is het belangrijk om dit te bereiden en te bewaren volgens de instructies op het etiket, om zo risico’s voor de gezondheid van je baby te voorkomen.

Met vriendelijke groeten, Nestlé Babyvoeding.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 manieren om je baby makkelijk te laten wennen aan vaste voeding
Sluiten