Baby 4 Jul 2019 Paulien

Wanneer moet mijn baby meer water drinken?

Als je baby zes maanden oud is, wordt vaak de borst- en flesvoeding stilaan afgebouwd en moet ie dus op een andere manier gehydrateerd blijven. Maar wat mag je baby allemaal drinken en hoeveel water dan precies?

Wanneer moet mijn baby meer water drinken?

De eerste 6 maanden heeft je baby ruim voldoende vocht van de borst- of flesvoeding die ie krijgt. Als je dan al water geeft, kan het gebeuren dat je baby niet genoeg honger heeft om nog voeding te krijgen. Een baby die ouder is dan 6 maanden drinkt per dag nog minimaal een 1/2 liter melkvoeding.

Naast de vaste voeding, die ook vocht bevat, heeft je baby nood aan extra vocht, zeker bij warm weer. Kies altijd voor plat, mineraalarm water. Het bronwater van Saskia is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van flesvoeding en is dus ook de perfecte dorstlesser voor je kleintje. Dat water koop je bij Lidl.

Zo kan je je baby aanmoedigen om meer water te drinken

Elk kind is anders, dus iedereen zal op een andere manier wennen aan het drinken van water. De ene baby drinkt het graag, de andere is wat moeilijker te verleiden met H2O. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om die overgang vlotter te laten verlopen.

1. Hapje, water, flesje

Sommige baby’s vinden het moeilijk om plots een ander soort voeding te krijgen. Daarom kan het helpen om de overgang geleidelijk te laten verlopen. Begin bijvoorbeeld met een klein beetje vaste voeding, dan wat water en dan nog het flesje, dat hij of zij al gewoon is. Na een tijdje kan je het flesje weglaten en dan later kan je het hapje ook loskoppelen van het drinken.

2. Theetje?

Sommige baby’s zijn verzot op thee. Kies voor een thee met een lichte smaak, zoals bijvoorbeeld een vruchtenthee. Vermijd theesoorten die cafeïne bevatten zoals groene en zwarte thee. Doe nooit suiker of andere zoetstoffen in de thee.

3. Vers fruitsap

Je kan je kleintje ook af en toe vers fruit- of groentesap geven. Zorg er wel voor dat dit niet de norm is en dat het altijd zonder toegevoegde suikers is. Kies dus nooit voor de fruitsappen in de supermarkt, maar maak ze zelf.

4. Geïnfuseerd water

Je kan water ook op een heel simpele manier een licht smaakje geven door het te infuseren. Dat doe je door stukjes groente of fruit in het water te leggen. Die stukjes vis je er dan weer uit als je een bekertje vult voor je baby. Komkommer is een heel milde smaak, maar ook aardbeien of limoen smaken lekker. Spring eens binnen bij Lidl om inspiratie op te doen. Dan ben je ook zeker dat je ingrediënten vers zijn. Experimenteer met wat je daar aan seizoensgroenten en -fruit in de rekken vindt en je zal al snel achterhalen wat je baby graag lust.

5. Geen gesuikerde dranken

Deze vermijd je beter bij een baby. De suiker in die drankjes zijn heel slecht voor de tanden van je kleintje en het remt ook de eetlust af. Gelukkig heb je genoeg andere opties.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Wanneer moet mijn baby meer water drinken?
Sluiten