Zwangerschap 25 Apr 2019 Paulien

Checklist: 9 praktische dingen die je echt wilt doen voor de baby er is

Als je zwanger bent dan heb je een waslijst met klusjes die je op moet knappen voordat de baby er is. Kleertjes wassen, spulletjes in huis halen, etc. Tuurlijk! Dat weten we wel en doen we ook allemaal braaf. Maar dit zijn de tips die columniste Marijn deelt met haar zwangere vriendinnen. Lekker direct en lekker praktisch. En er zitten er ongetwijfeld een paar tussen waar je nog niet aan gedacht hebt. 

1. Wachtwoorden

Schrijf alle wachtwoorden op. Ja, ook die je al járen hebt en kunt dromen. Kans is groot dat de ingegrifte codes en inloggegevens voor Netflix, DigiD, je zorgverzekering en andere belangrijke zaken als sneeuw voor de zwangerschapshormonenzon verdwijnen.

voor de baby er is

2. Foto-opslag

Maak ruimte vrij op je telefoon voor ál die ‘kijk hoe schattig mijn baby is’-foto’s. En zorg voor een gedegen online opslagsysteem waar je vervolgens al die foto’s en filmpjes gaat opslaan. Dit klinkt als een rotklusje, maar als de baby er eenmaal is, heb je geen zin om dat allemaal uit te zoeken en voor je het weet zit je met een volle telefoon en ben je als de dood dat je foto’s moet wissen om weer ruimte te maken.

3. Lakken

Teennagels lakken terwijl je niet eens je schoenen aan kunt krijgen? Gaat niet, hè? Calculeer dus een paar bezoekjes aan het nagelsalon in tijdens de laatste weken.

voor de baby er is

4. Onderbroekenlol

Na je bevalling ga je vloeien. En vloeien is net zoiets al heeeeeel erg ongesteld zijn. Behalve dat je dat niet lekker netjes kan (en wilt, want au) oplossen met een tampon. Dikke vette pamper in je onderbroek dus. Droeg je tot nu toe schattige stringetjes en dunne naadloze onderbroeken die amper je kruis bedekten? Dan is het handig om wat grote oma-onderbroeken te scoren waar je zeker je ‘leklappen’ in kwijt kan.

5. Geboortekaartjes

Natuurlijk heb je al wat uitgezocht of geknutseld, maar zijn de enveloppen en adressen en dergelijke ook geregeld? Schrijf alle adressen op voorhand al op, plak alle postzegels, versier misschien zelfs je enveloppen alvast. Zorg dat na de geboorte enkel de datum nog toegevoegd moet worden. Dan hoef je daar al niet meer aan te denken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door jeffrey ontwerpt (@jeffreyontwerpt) op 25 Apr 2019 om 1:14 (PDT)

6. Documenteer deze mooie periode

Voor je het weet ben je uitgerekend en kun je je niet meer voorstellen hoe het is om ooit zwanger geweest te zijn. Je voelt je nu misschien een walvis met olifantenpootjes, maar als je terugkijkt zal je zien dat je prachtig bent. Dus maak die foto’s en schrijf af en toe op hoe je je voelt.

7. Gevulde koelkast

Zorg voor een diepvriezer vol maaltijden. Kans is groot dat je in de eerste weken weinig fut hebt om te koken. En de vitamientjes heb je nodig om weer een beetje terug te komen op aarde, dus elke avond patat en pizza is niet handig.

voor de baby er is

8. Fake news!

Als je bijna bent uitgerekend of over tijd bent, krijg je om het uur de vraag of er al wat gebeurt. Als het dan echt bingo is, heb je geen zin om iedereen van minuut tot minuut op de hoogte te houden. Nieuwsgierige aagjes op afstand houden? Zet een facebookpost klaar die je het net op kunt slingeren op het moment dat de weeën beginnen. Kies bijvoorbeeld voor een (niet eerder gebruikte!) foto van jou met je dikke buik in een restaurantje, met de tekst ‘Nog even een lunch scoren voordat het hele circus begint!’ Of een foto van je voeten op de bank met ’40 weken and counting!’ of ‘Nog even genieten van de stilte voor de storm.’ Weten je volgers veel dat jij inmiddels al midden in die (weeën)storm zit! Des te groter de verrassing als je de volgende dag een fotootje van je baby kan posten.

9. Post-natale outfit

Niet leuk, maar denk vast na over wat je de eerste weken na de bevalling aandoet. Misschien behoor jij tot de lucky few die na een paar weken weer in haar oude spijkerbroek past. Maar eerlijk is eerlijk, meestal volgen er maanden van wijde shirts. Kijk dus voor de bevalling alvast even online naar wat comfortabele ruime truien en broeken. Want kleren passen met hechtingen, een keizersneelitteken of zelfs alleen gewoon een iets dikker buikje dan normaal, is garantie voor huilen in de paskamer.

voor de baby er is

Lees ook: Checklist: praktische tips voor het perfecte geboortekaartje

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Checklist: 9 praktische dingen die je echt wilt doen voor de baby er is
Sluiten