Vijf redenen waarom bevallen in het corona-tijdperk niet uitsluitend kommer en kwel is

Het coronavirus zorgt voor veel ellende, ook voor wie moet bevallen of net bevallen is. Of geldt ook hier, om het me de woorden van Johan Cruijff te zeggen: “elk nadeel heb z’n voordeel”?

Gemakkelijk was het niet, maar wij probeerden toch een lijstje op te stellen.

Vijf redenen waarom bevallen in het corona-tijdperk niet uitsluitend kommer en kwel is.

  1. Niet elke pas bevallen vrouw ervaart het ziekenhuisbezoek als dolle pret. Je bent zelf al niet in topvorm en moet ook nog wennen aan dat nieuwe mensje in je leven. Een overenthousiaste nonkel of tante die dan urenlang blijft plakken, is geen cadeau. Daar heb je nu gelukkig geen last van.
  2. Ook thuis hoef je je geen zorgen te maken over onaangekondigd bezoek. Het doet er dus een stuk minder toe of je huis op orde is, en je hoeft je hoofd niet te breken over wat je de gasten kan aanbieden.
  3. Op een occasioneel raambezoek na, komt niemand jou en je gezin storen. Het is best fijn dat jullie nu van jullie nieuwe gezinsgeluk kunnen genieten in een veilige cocon. Dat kan de band die je nu smeedt met je kind(eren) en partner alleen maar ten goede komen.
  4. Je bent meer op jezelf aangewezen en dat vind je misschien best eng. Het voordeel is dat jij nu zelf beslist naar wiens advies je wenst te luisteren. Hallo tips van de vroedvrouw, bye bye goedbedoeld advies van de schoonmoeder!
  5. Misschien mis je het om je kleintje te mogen showen aan de hele wereld. Maar dankzij de moderne technologie is dat nog steeds mogelijk. Als oma en opa een beetje mee zijn, kunnen zij hun kleinzoon of -dochter via de computer of iPad bewonderen, en dat zelfs meermaals per dag. Sommige tools laten het zelfs toe om het videogesprek op te nemen. Als dat geen mooie herinnering is voor later!

Zie jij het wat minder positief? Dat begrijpen we maar al te goed… In onze rubrieken Zwangerschap en Bevalling vind je tal van artikels waarmee we je een hart onder de riem willen steken.

Lees ook: Hoe verloopt de (digitale) postnatale opvolging tijdens de coronacrisis? Minimi mocht meekijken.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom bevallen in het corona-tijdperk niet uitsluitend kommer en kwel is
Sluiten