Baby 3 Jul 2019 Paulien

De 6 leukste uitstapjes met baby’s

Hoe klein je baby ook is, van een dagje op stap gaan, worden jullie allebei blij. Inspiratie nodig?

1. Kinderboerderij

Wie is er niet groot mee geworden? De kinderboerderij is een klassieker waar ook jouw kind gegarandeerd blij van wordt. Is je baby nog heel klein, dan geniet hij van alle geluiden van de diertjes en van lekker buiten zijn. Is je baby wat groter, dan kan-ie vanuit de kinderwagen geitjes aaien en kijken naar al die lieve beestjes die hij vast al kent uit zijn boekjes. ‘Het schaapje zegt?’ ‘Bèh!’ ‘En een koe doet?’ ‘Boeh!’

2. Dierentuin

Ook de dierentuin is een bekend succesnummer. Dieren zijn dan ook gewoonweg fascinerend. Dat verbaasde gezichtje als je baby voor het eerst een echte olifant of leeuw ziet of hoort. Briljant! Doe vooral ook hier de geluiden die de beestjes maken na. Gegarandeerd goed voor een grote smile op dat snoetje of zelfs een dikke schaterlach.

3. Boswandeling

Een boswandeling is altijd heerlijk. Ook voor je kleintje dat geen genoeg krijgt van het kijken naar die bewegende blaadjes en het schaduwspel van de zon die door de bomen schijnt. Lekker comfy in z’n kinderwagen komt hij ogen tekort voor al dat moois. Is je baby straks wat groter, ga dan op zoek naar een speeltuin om lekker in te spelen.

4. Uitwaaien op het strand

Een lange wandeling op het strand, kijken naar de golven, de overvliegende meeuwen en luisteren naar het geruis van de zee. Zelfs als je kind nog ieniemienie is, is dat een heerlijk uitje. Als je baby wat groter is, kunnen jullie lekker spelen in het zand of schelpjes verzamelen, óf bloemetjes maken zoals in the good old days. Handig trouwens om een all-terrain kinderwagen met vierwielvering te hebben (dat geldt eigenlijk voor al deze uitjes). Liefst nog met XXL-mand om dingen in op te bergen, zodat je pampers, flesjes, schone kleren en andere handige zaken altijd bij de hand hebt!

5. Stedentripje

Misschien niet het eerste waar je aan denkt met een baby, maar een paar uur rondwandelen in een mooie stad is ook voor je kleintje hartstikke leuk. Er is veel te zien en te horen. Tussendoor even gezellig een terrasje doen en kijken naar alles wat er voorbij komt. Sla de winkels over. Trust us, shoppen doe je beter met vriendinnen.

6. Het park in

Leuk te combineren met punt 5, want in de meeste grote steden is er wel een fijn park. Ook hier geniet de kleine van de bewegende blaadjes en de gezellige geluiden van het stadspark, terwijl hij lekker veilig en warm in z’n kinderwagen ligt. Is je baby al wat groter? Meestal is er ook een speeltuin te vinden waar je kind alles kan geven in de zandbak. En dan kan jij ondertussen wat vitamine D opdoen, met je gezicht in de zon.

Veel plezier!

Lees ook:
De leukste vakantiebestemmingen met een peuter
Op stap met je baby? Let op voor het oveneffect!
Taalontwikkeling: van babybrabbels tot volzinnen
Wanneer slaapt een baby door?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De 6 leukste uitstapjes met baby’s
Sluiten