Peuter 5 Nov 2019 Paulien

5 tips voor de volgende uitstap met je peuter

Een dagje uit met het gezin voelt vaak als een heuse volksverhuizing. Om die onmogelijke opdracht net iets makkelijker te maken, lijsten we de 5 essentiële tips op die je moet overwegen tijdens een uitstap met een peuter.

1. Naar waar trek je?

Peuters willen tijdens een dagje weg veel zien en doen. Even in de auto zitten is geen probleem, maar als je kind een tijd moet stilstaan wordt het hem of haar al gauw te saai.

Probeer daarom file’s en wachtrijen te vermijden. Een speeltuin, park of dierentuin is vaak een beter idee dan een museum. Want hoe verleidelijk is het om aan dat dure schilderij te voelen als de verf zo dik is?

2. Snack, snack, snack

Als je met een peuter op stap gaat, kun je niet zomaar spontaan ergens binnen wandelen om eten te kopen. Soms is de honger immers zo groot dat zelfs dat kleine ommetje leidt tot een heuse driftbui.

Las daarom voldoende breaks in om iets te snacken. Daarbij kun je een route uitstippelen van plekjes waar jullie eten kunnen bestellen of net zelf huisgemaakte snacks meenemen.

3. Reserve alles

Een extra set kleding is handig, maar ook voldoende billendoekjes en slabbetjes zijn onmisbaar als je op uitstap gaat met je peuter. Zo kun je makkelijk een gemorst drankje voorkomen (of als dat nodig is oplossen).

Vergeet ook zeker niet voldoende zonnecrème om het huidje van je peuter te beschermen. Want als de zon schijnt, ja zelfs tijdens de koudere maanden, kan ze schadelijk zijn.

uitstap met peuter

4. Beertje de beer

Peuters hebben nog het geluk dat ze waar dan ook, wanneer dan ook, een dutje kunnen doen. Tenminste … als ze hun favoriete knuffel bij hebben! Pak daarom ook zeker het favoriete slaapdiertje van je kind mee zodat ‘ie iets heeft om mee te knuffelen als het zandmannetje je kleintje onder handen neemt.

5. Camera

Hoe erg een smartphone ook een vloek kan zijn (je bent altijd bereikbaar, voelt altijd druk om sociale media te checken, …),  het is ook wel handig om herinneringen mee te maken. Ben jij iemand die duizend foto’s maakt tot je het perfecte plaatje van je spruit hebt waardoor jullie veel tijd verspillen? Kies dan eens voor een wegwerpcamera. Verrassingen gegarandeerd wanneer je de foto’s laat ontwikkelen en je geniet meer van jullie tijd samen!

Lees ook: De 10 leukste bestemming in Nederland voor een weekendje weg met je peuter

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 tips voor de volgende uitstap met je peuter
Sluiten