Peuter 5 Nov 2019 Paulien

5 tips voor de volgende uitstap met je peuter

Een dagje uit met het gezin voelt vaak als een heuse volksverhuizing, maar met deze 5 essentiële tips ben je snel de deur uit. Of toch sneller. 

1. Naar waar trek je?

Peuters willen tijdens een dagje weg veel zien en doen. Even in de auto zitten is geen probleem, maar als je kind een tijd moet stilstaan wordt het hem of haar al gauw te saai.

Probeer daarom files en wachtrijen te vermijden. Een speeltuin, park of dierentuin is vaak een beter idee dan een museum. Want hoe verleidelijk is het om aan dat dure schilderij te voelen als de verf zo dik is of aan een gouden kader dat zo mooi blinkt?

2. Snack, snack, snack

Als je met een peuter op stap gaat, kun je niet zomaar ergens binnen wandelen om eten te kopen. Soms is de honger immers zo groot dat zelfs dat kleine ommetje leidt tot een heuse driftbui.

Las daarom voldoende breaks in om iets te snacken. Daarbij kun je een route uitstippelen van plekjes waar jullie eten kunnen bestellen of zelf huisgemaakte snacks meenemen.

3. Reserve alles

Een extra set kleding is handig, maar ook voldoende billendoekjes en slabbetjes zijn onmisbaar als je op uitstap gaat met je peuter.

Vergeet ook zeker niet voldoende zonnecrème om het huidje van je peuter te beschermen. Want als de zon schijnt, ja zelfs tijdens de koudere maanden, kan ze schadelijk zijn.

4. Beertje de beer

Peuters hebben nog het geluk dat ze waar dan ook, wanneer dan ook, een dutje kunnen doen. Tenminste… als ze hun favoriete knuffel bij hebben! Pak daarom ook zeker het favoriete slaapdiertje van je kind mee zodat ie iets heeft om mee te knuffelen als het zandmannetje komt piepen.

5. Camera

Hoe erg een smartphone ook een vloek kan zijn (je bent altijd bereikbaar, voelt altijd druk om sociale media te checken of mails te beantwoorden…),  het is ook wel handig om herinneringen vast te leggen. Ben jij iemand die duizend foto’s maakt tot je het perfecte plaatje van je spruit hebt waardoor jullie veel tijd verspillen? Kies dan eens voor een wegwerpcamera. Verrassingen gegarandeerd wanneer je de foto’s laat ontwikkelen en zo geniet je meer van jullie tijd samen!

Lees ook:
De 10 leukste bestemming in Nederland voor een weekendje weg met je peuter
Een baby en peuter in huis? Deze 5 spelactiviteiten kunnen ze samen doen!
Zo kan je schermtijd gebruiken om de taalontwikkeling bij je kindje te stimuleren
Slaapregressie: Als je kindje plots slecht slaapt

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 tips voor de volgende uitstap met je peuter
Sluiten