Mama & papa 14 Aug 2019 Paulien

Tips voor partners om van de eerste Moederdag een magische dag te maken

Morgen is het Moederdag. Maar wat geef je als partner voor de eerste Moederdag? Ze heeft zich door de zwangerschap en bevalling heen geslagen als een echte held en nu is ze ook nog eens een geweldige mama! Genoeg redenen om haar in het zonnetje te zetten dus.

Het is altijd een goed idee om een persoonlijk geschenk te geven. Ben jij niet zo’n briljant cadeaugever? Dan hebben wij nog wel wat tips om je op weg te helpen.

1. Koop iets wat ze niet voor zichzelf zou kopen

Een dure mascara of een lekker parfum, kortom alles wat ze graag zou willen maar te duur vindt om voor zichzelf te kopen. Kijk eens in haar make-uptasje en kijk welke producten bijna op zijn of spits je oren de volgende keer wanneer je lief praat over beautyproducten.

2. Een culinaire verrassing

Verras je partner met een heerlijk diner. Ga daarvoor zelf in de keuken staan of laat je favoriete restaurant een maaltijd leveren. Wil je echt punten scoren? Zoek dan een babysit en neem vrouwlief mee op restaurant. Zo kan je echt uitgebreid de tijd nemen om te tafelen zonder gestoord te worden.

3. Ontbijt op bed

Moederdag is geen Moederdag zonder een ontbijt op bed, toch? Vers geperst appelsiensap, eitje, fruit, misschien wel zelf gebakken pannenkoeken? Maak er wat moois van! Vergeet niet om er een mooie bos bloemen bij te doen.

 

4. DIY

Veel mensen krijgen de kriebels als ze nog maar denken aan zelf een cadeau maken. Maar je hoeft helemaal niet veel te kunnen voor een leuk DIY-cadeautje. Print bijvoorbeeld een foto van jullie gezinnetje af, stop die in een leuke kader en doe er nog een lief briefje bij.

5. Wellnessdagje

Moederdag is de ideale dag voor haar om even te ontspannen. Maar dat wil niet zeggen dat je honderden euro’s moet uitgeven aan een duur wellnesscentrum. Maak van jullie huis een ontspanningsoord. Laat een bad voor haar vollopen met rozenblaadjes of een lekkere badschuim. En maak het af met een heerlijke massage!

6. Een juweel met betekenis

Een kettinkje, armband of ring is blijvend. Wat dacht je van een mooi sieraad met de eerste letter van de naam van jullie kindje? Of de letters van jullie gezin? Of iets anders dat daar symbool voor staat? Zo kan je partner nog jaren nagenieten van die allereerste Moederdag.

7. (Uit)slapen

Waar word je als jonge moeder instant blij van? Slaap! Geef een slaapcadeau, oftewel: laat haar eens een nachtje (of twee) door slapen. Jij staat op als je kleintje huilt en jij zorgt ervoor dat je baby of peuter stilletjes blijft als mamalief nog ligt te slapen.

Nooit geven!

Als laatste tip willen we je meegeven wat je eigenlijk nooit moet geven. Namelijk: huishoudelijke apparaten!

Hebben jullie een nieuwe stofzuiger nodig? Wacht niet tot je deze met Moederdag kunt geven. Het is juist leuk als je haar dingen geeft die zij persoonlijk leuk vindt. Mocht ze ontzettend van koken houden en je weet dat ze daar iets voor zou willen hebben, dan kan dat natuurlijk helemaal goed zijn. Maar zomaar aankomen met een nieuwe Swiffer is écht not done. Geloof ons!

Lees ook: 8 cadeaus die iedere nieuwe moeder graag wil krijgen voor Moederdag

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Tips voor partners om van de eerste Moederdag een magische dag te maken
Sluiten