Baby 8 May 2021 Sofie Van Rossom

Tips voor een gender reveil, baby shower, babyborrel of verjaardagsfeestje

Een feestje organiseren vraagt wat werk. Om te zorgen dat je zelf óok kan genieten, begin je dus best op tijd met de voorbereiding. Maar hoe begin je er precies aan? Onze experte Emilie Massez van overall babyconcept Maem is vandaag party planner van dienst, met heel wat tips en inspiratie.

Deco

Denk aan een mooi gedekte tafel met bordjes, glazen, kaarsenpotjes enzovoort. Bij een baby shower kan je eventueel vragen aan de genodigden of ze allemaal iets willen meebrengen. De eclectische combinaties geven een gezellig effect. Ook wilde bloemen en takken vanuit het bos kunnen leuk zijn, of vlaggetjes die gemaakt zijn van restjes stof. Die zijn trouwens ook heel leuk om nadien in de babykamer te hangen. Ballonnen mogen ook niet ontbreken, maar kies vooral rustige kleuren wat decoratie betreft. Zo wordt het minder schreeuwerig, past alles bij elkaar én zien de foto’s er ook later nog hip uit.

Drinks

Cocktails, cocktails, cocktails. Voorzie op je feestje bijvoorbeeld 1 type cocktail of mocktail, en probeer er één detail in te verwerken dat terugkomt in je decoratie: een bloemetje, het kleur van het geslacht, een kleurdetail van het geboortekaartje… Uiteraard kan je ook andere drankjes voorzien, maar hou het voor jezelf vooral gemakkelijk.

Hapjes

Het type maaltijd hangt af van wanneer je het feestje plant: een heerlijke brunch, leuke hapjes, quiches, donuts, pastagerechtjes, noem maar op. In elk geval: keep it simple, maar lekker. Zoek een goede, lokale traiteur waar je een lekkere maaltijd of hapjes kan bestellen. Wees er wel op tijd bij. Als jullie met niet al te veel zijn, is een take away pizza natuurlijk ook altijd een succes.

Cadeautjes

Een feestje organiseren voor je zwangere vriendin of je baby is al een cadeautje op zich, maar vaak wordt er nog iets extra gekocht. Misschien al/nog iets van de geboortelijst? Die staat vol spullen die mama en kindje écht willen en nodig hebben.

Last but not least

Geniet, geniet, geniet! Een feestje geven bezorgt de organisator vaak heel wat onnodige stress. Weet dat niet alles perfect moet zijn. Je gasten vinden jouw aanwezigheid het allerbelangrijkste. Na zo’n dag zal je emotioneel en fysiek wel uitgeput zijn, dus zorg voor genoeg helpende handen om je feestlocatie weer spic en span te krijgen.

Je kan natuurlijk ook altijd professionele hulp inschakelen. Meer info op www.by-maem.be.

Lees ook:
Eerste verjaardag van je baby? Smash cake tips!
9 cadeautips voor als je je kindje geen speelgoed wil geven
Recept: alcoholvrije sangria

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Tips voor een gender reveil, baby shower, babyborrel of verjaardagsfeestje
Sluiten