Baby 7 Jan 2020 Paulien

7 tips om je baby vlot te leren zelfstandig rechtop te zitten

Vanaf de prille leeftijd van 6 maanden kan je je baby al voorbereiden op zelfstandig rechtop zitten. Dat kan je doen door de spieren van je baby te ontwikkelen. Hier zijn alvast een paar tips om je baby vlot te leren zelfstandig rechtop te zitten.

Tummytime!

Als je kleintje veel tijd doorbrengt op zijn of haar buikje, train je alle spieren die je kleintje nodig heeft om vlot zelfstandig rechtop te zitten. Daarnaast heeft buikliggen nog een heleboel andere voordelen.

Optrekken

Als je kleintje zelf zijn of haar hoofdje omhoog kan houden, kan je die nekspieren verder trainen door je baby voorzichtig vanuit rugligging aan zijn of haar armpjes op te trekken tot zit. Maak ondertussen wat rare geluiden en trek wat gekke bekken en je baby vindt het heerlijk.

Paardje rijden

Zet je kleintje op je schoot met zijn of haar gezichtje naar jou toe. Hou je baby vast bij de romp en beweeg zachtjes je benen hobbelend op en neer. Zing er een liedje bij. Wedden dat je baby niets anders meer wil dan hobbelen?

Handjes vasthouden

De eerste paar manden zal je baby nog wat moeite hebben om de juiste balans te vinden. Dan kan je hem of haar helpen door zijn of haar handjes vast te houden. Zing ondertussen weer een liedje of zet een leuk liedje op en beweeg zijn of haar handjes op en neer op de muziek.

Balspelletjes

Als je baby vlot rechtop kan zitten kan je een balspelletje spelen. Ga recht tegenover je oogappel zitten en rol een balletje naar hem of haar toe. Zo kan je kleintje het concept van evenwicht ontdekken.

Genoeg ruimte

Zorg voor voldoende speelruimte voor je baby. Want als ie eenmaal goed kan zitten, duurt het niet lang meer voor hij of zij zich gaat optrekken en begint te kruipen. Geef hem of haar dus voldoende ruimte om de wereld te ontdekken.

Torens bouwen

Bouw samen een blokkentoren terwijl je kleintje zit. Zo is ie gefocust op het bouwen en blijft ie vanzelf beter rechtop zitten. Als je klaar bent met bouwen, mag je kleintje de toren omgooien. Wedden dat ie dat het leukst vindt?

Lees ook: Wanneer kan je baby alleen rechtop zitten?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 tips om je baby vlot te leren zelfstandig rechtop te zitten
Sluiten