Peuter 8 Nov 2019 Paulien

Binnenkort kan je je peuter onbezorgd muziek laten luisteren met Spotify Kids

Zit je lekker op de fiets naar werk je muziekjes te luisteren, komen er ineens allerlei kinderliedjes doorheen! Leuk die algoritmes, maar soms ook heel onhandig wanneer je kids ook jouw Spotify account gebruiken. Maar daar heeft Spotify nu een nieuwe app voor bedacht: Spotify Kids.

Spotify kids

Met Spotify Kids wil Spotify kinderen hun eigen platform geven om muziek te luisteren. Net als bij Netflix en Disney+ kun je voor je kleintjes in deze nieuwe app een apart account aanmaken, waar alleen leeftijdsgeschikte content te vinden is. Het idee is dat ze kunnen zoeken tussen de verschillende samengestelde afspeellijsten, maar niet naar specifieke artiesten of albums.

De volledige navigatie en vormgeving is aangepast aan de kleintjes, met speelse kleurtjes en plaatjes. Artiesten zijn aangeduid met foto’s en de verschillende afspeellijsten en genre’s met leuke tekeningen. En ook hier kunnen de kids een leuk monstertje als avatar instellen.

Muziek luisteren voor kinderen

Spotify richt zich met de app op kids tussen drie en tien jaar oud en bevat allerlei meezingers, verhaaltjes en podcasts. De zesduizend tracks zijn allemaal door editors van Spotify geselecteerd en specifiek voor deze leeftijdscategorie geschikt. Hierbij hebben ze niet alleen op taalgebruik gelet, maar ook op de onderwerpen. Zo weren ze bijvoorbeeld nummers die te maken hebben met geweld. De selectie verschilt per land, waarbij ze letten op de muziek die daar op dat moment populair is.

Per leeftijd

Je kunt als ouder vooraf selecteren of je ‘audio voor jongere kinderen’ of ‘audio voor oudere kinderen’ wilt instellen. Voor jongere kinderen zullen er voornamelijk kinderliedjes, Disney soundtracks en kinderverhaaltjes te vinden zijn. Voor de oudere kids komen er ook popartiesten voorbij als Taylor Swift en Bruno Mars.

Via de app kunnen de kids in een kindvriendelijke omgeving hun eigen muzieksmaak verkennen, zonder dat ze per ongeluk minder kindvriendelijke woorden aan hun vocabulaire toevoegen.

Privacy en veiligheid

Spotify heeft aangegeven dat ze privacy en veiligheid als top-prioriteiten stellen voor de kinderdienst. Ok, je zou kunnen denken, welke privacy heeft mijn kind nou nodig als het gaat om muziek luisteren? Maar het gaat hier vooral om het feit dat ze geen advertentiegeld willen verdienen bij deze app. Ze claimen dan ook dat ze de data niet zullen doorverkopen aan adverteerders.

Daarnaast werken ze volledig volgens de GDPR, of zoals we het in België noemen, de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). En ouders kunnen op elk moment de opgeslagen data van de kids, zoals favoriete liedjes of podcasts, wissen.

Alleen voor premium abonnees

De app is alleen toegankelijk voor abonnees met een Premium Family-account (á €14,99), maar de app zelf is gratis.

Via het familie account kun je ook een Family mix playlist afspelen, waarop de favoriete nummers van alle gezinsleden voorbij komen. Erg handig in de auto als je op vakantie gaat, want dat scheelt weer ruzies over wiens beurt het nu is om de muziek te bepalen.

Bètaversie

We moeten wel nog heel even wachten, want ze zijn net live gegaan met de bètaversie in Ierland. Op basis van de feedback van ouders, verzorgers en andere experts, zullen ze de dienst verder ontwikkelen. Hierna wordt het langzaam aan verder uitgerold in de rest van de wereld. Wanneer het precies in België beschikbaar zal zijn weten we dus helaas nog niet. Maar we houden je op de hoogte!

Lees ook: Dit zijn de 10 populairste disneyliedjes op Spotify

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Binnenkort kan je je peuter onbezorgd muziek laten luisteren met Spotify Kids
Sluiten