Baby 13 Sep 2019 Paulien

Wat leert je baby bij door te spelen op een speeltapijt?

Lekker kleurrijk en heerlijk zacht. Een speelkleed is een populair attribuut voor baby’s en heeft in de meeste gezinnen met kleine kinderen een prominente plaats. Maar wat leert je kleintje nu eigenlijk bij van spelen op een speeltapijt?

Een speeltapijt is een kleurrijk tapijt met daarop vaak enkele leuke diertjes en andere kleurrijke voorwerpen gemonteerd. Je baby kan er lekker zacht op liggen en al spelenderwijs zijn of haar verschillende zintuigen ontwikkelen.

Wat leert je baby bij door te spelen op een speeltapijt?

Grabbelen en grijpen

speeltapijten waar een mobiel op gemonteerd is, zijn perfect om de grijpreflex van je kleintje te prikkelen. Heel goed voor de motoriek maar ook voor de oog-handcoördinatie. Let wel dat al die losse deeltjes goed vasthangen en blijf in de buurt. Want baby’s stoppen nu eenmaal alles in hun mond.

Contrast

Als je kleintje ouder wordt, wordt zijn of haar zicht steeds beter. Zo zal ie stilaan ook allerlei verschillende kleuren kunnen onderscheiden. En dan is niets beter dan een kleurrijk speeltapijt om die ontwikkeling te stimuleren.

Een hele nieuwe mini-wereld

Door de verschillende kleuren, texturen en vormen op een speeltapijt waant je baby zich een heuse ontdekkingsreiziger. Spelenderwijs ontdekt ie verschillende geluiden en gevoelen en hij of zij zal ook verbanden leren leggen. “Als ik grijp naar dat bolletje, dan hoor ik een rammelend geluid.”

Een feest voor de zintuigen

Een speeltapijt is een feest voor de zintuigen. Met al die kleurtjes, geluidjes en bewegingen, is je baby dagen zoet. De zintuigen worden geprikkeld en je kleintje leert constant nieuwe dingen bij.

spelen op een speelkleed

Win je eigen Lupilu-speeltapijt

Helemaal warm gelopen voor speeltapijten maar heb je er nog geen in huis? Of wil je gewoon graag een nieuwe nog leukere speelmat? Doe dan mee aan onze wedstrijd en win een kleurrijk speeltapijt van Lupilu van Lidl door dit formulier in te vullen. Simpel toch?

De winnaars zijn bekend, je kan jammer genoeg niet meer deelnemen aan deze winactie!

Wil je je baby nog meer stimuleren in zijn of haar ontwikkeling? Probeer dan eens een paar van deze babyspelletjes.

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Wat leert je baby bij door te spelen op een speeltapijt?
Sluiten