Baby 30 Nov 2019 Paulien

Eerste verjaardag van je baby? Smash cake tips!

Het laatste nieuwe fenomeen dat overgewaaid is uit Amerika, is helemaal hip voor de eerste verjaardag van je kleintje. Een smash cake is lekker knoeien met glazuur en zoetigheid, en daar dan toffe foto’s aan overhouden! Wij geven je wat tips om een perfecte smash cake te maken.

6 tips voor een perfecte smash cake

1. Easy does it

Eerst en vooral: als je geen keukenprinses of bakmoeder bent, geen paniek. Een smash cake hoeft helemaal niet moeilijk, duur of zelfgemaakt te zijn. Je kan ook gewoon een basiscake kopen en die versieren met slagroom en fruit. Lekker makkelijk.

2. Botercrème

Als je een taart hebt gemaakt, smeer ‘m dan vol met botercrème. Nog leuker als de botercrème een kleurtje heeft. Dan kan je peuter lekker kliederen en zijn je foto’s nog cooler. Gouden tip: gebruik geen chocoladetaart of chocoladecrème. Die kleur lijkt namelijk op iets anders…

3. Niet te koud

Als je botercrème gebruikt, bewaar je de taart het best in de koelkast. Maar vergeet je cake er niet weer op tijd uit te halen. Als de cake te koud is, wordt die moeilijker te smashen. en die koude is ook niet zo fijn voor je baby.

4. Leuke setting

Voor de leukste foto’s kleed je het beste ook je locatie wat in. Denk aan leuke vlaggetjes en slingers en een toffe outfit voor je baby. En dat hoeft niet noodzakelijk allemaal in dezelfde kleur te zijn. Hoe kleurrijker, hoe beter!

5. Voorzorgsmaatregelen

Zorg ervoor dat de grond beschermd is tegen rondvliegende stukjes slagroom. Een afwasbare placemat kan bijvoorbeeld wel handig zijn.

6. Wees voorbereid

De handjes van je baby zijn misschien klein, maar een cake is snel gesmashed. Zorg dus dat je de instellingen van je camera op voorhand op punt zet, en haal eventueel storende objecten weg zodat die de achtergrond van je foto niet bezoedelen.

Laten de coronamaatregelen het toe om een feestje in te plannen? Dan kan het leuk zijn om je kindje al eens op voorhand een smash cake voor te schotelen. Zo kan je die foto’s gebruiken als uitnodiging.

Lees ook:
Wanneer slaapt een baby door?
Alerte mama waarschuwt voor het tourniquetsyndroom
Tips voor een duurzame kinderkamer die meegroeit met je kindje
Waarom spelen met je baby zo belangrijk is

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Eerste verjaardag van je baby? Smash cake tips!
Sluiten