Baby 30 Nov 2019 Paulien

Zo maak je zelf een smash cake voor de eerste verjaardag van je baby

Het laatste nieuwe fenomeen dat overgewaaid is uit Amerika, is helemaal hip voor de eerste verjaardag van je kleintje. Een smash cake is lekker knoeien met glazuur en zoetigheid, en daar dan toffe foto’s aan overhouden! Wij geven je wat tips om een perfecte smash cake te maken.

6 tips voor een perfecte smash cake

1. Plan op voorhand

Plan je smash cake goed in. Als je bijvoorbeeld een maand voor de echte verjaardag van je baby een taart te pletter slaat, kan je die leuke foto’s gebruiken als de uitnodiging voor het echte feestje.

2. Botercrème

Als je een taart hebt gemaakt, smeer ‘m dan vol met botercrème. Nog leuker als de botercrème een leuke kleur heeft. Dan kan je peuter lekker kliederen en zijn je foto’s nog cooler. Gouden tip: gebruik geen chocolade taart of chocoladecrème. Die kleur lijkt namelijk op iets anders …

3. Niet te koud

Als je botercrème gebruikt, bewaar je de taart het best in de koelkast. Maar vergeet je cake er niet weer op tijd uit te halen. Als de cake te koud is, wordt die moeilijker te smashen. en die koude is ook niet zo fijn voor je baby.

4. Leuke setting

Voor de leukste foto’s kleed je het beste ook je locatie wat in. Denk aan leuke vlaggetjes en slingers en een toffe outfit voor je baby. En dat hoeft niet noodzakelijk allemaal in dezelfde kleur te zijn. Hoe kleurrijker, hoe beter!

5. Kinderstoel

Als jouw baby nog niet goed zelfstandig rechtop kan zitten, kan je hem of haar beter niet gewoon op de grond zetten. Je kan er dan voor kiezen om je baby op je schoot te houden of om hem of haar in een kinderstoel te zetten.

6. Niet voor iedereen

Hoewel de meeste baby’s het heerlijk vinden om er een boeltje van te maken, is een smash cake niet voor iedereen weggelegd. Als je merkt dat je baby zich liever niet vies maakt, plan je beter een andere verjaardagsactiviteit.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf een smash cake voor de eerste verjaardag van je baby
Sluiten