Tips om thuis extra Sint-magie te creëren

De Sint komt met rasse schreden dichterbij, en de spanning stijgt zienderogen. Met deze tips maak je het sinterklaasfeest nog extra magisch. 

  1. Strooi enkele dagen voor Sint en Piet de cadeautjes brengen wat aarde in de living, alsof ze – met hun vuile schoenen – zijn langsgekomen om te kijken welk speelgoed er al is.
  2. Kom vol enthousiasme binnen en vertel je kindje dat je Piet hebt gezien in de supermarkt, en dat hij verklapte dat ze in ruil voor een kunstwerkje extra veel koekjes brengen. Op Pinterest vind je gigantisch veel inspiratie, zowel voor peuters als voor kleuters.
  3. Hang een rode sjaal in een struik of boom in de buurt van je huis zodat het lijkt alsof de Sint die daar is vergeten.
  4. Geeft je kindje zijn tutje af aan de Sint? Dan kan je de dag ervoor een brief nalaten van de Sint waarin staat dat hij is langs geweest, maar dat hij graag álle tutjes krijgt in ruil voor de cadeautjes. Gelukkig moet hij die nacht opnieuw in de buurt zijn, en kan hij dus gerust nog eens binnenkomen. De randen van het Sinterklaasbriefje kan je eventueel afbranden en gebruik ook sierlijke letters om nog meer tot de verbeelding te spreken.
  5. Download de (gratis) Sinterklaas-app zodat je ‘m kan opbellen. Hij heeft het natuurlijk wel druk, dus de kans is groot dat je op z’n voicemail terechtkomt, maar wie weet belt hij wel terug?

Lees ook:
‘Open ended play’: cadeautips voor baby’s en peuters
Waarom kan tweedehands speelgoed gevaarlijk zijn?
Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje
Kan een kind te veel speelgoed hebben (en daardoor minder spelen)?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Tips om thuis extra Sint-magie te creëren
Sluiten