Tips om thuis Sint-magie te creëren (+ aftelkalender)

Tenzij de Sint in jouw bubbel zit, wordt het dit jaar niet evident om de spanning naar 6 december op te bouwen. Je zal zelf voor wat Sint-magie moeten zorgen… maar wij steken een handje toe. Op deze pagina verzamelen we inspirerende tips… én een handige aftelkalender!

  1. Voordat we eraan beginnen: druk deze kalender af en tel samen met je kleintje af naar de komst van de Sint. Ingekleurd is deze kleurplaat nog mooier! Wij zien het resultaat graag verschijnen op Instagram en Facebook. Vergeet ons niet te taggen, dan delen we je foto op onze accounts.
  2. Strooi enkele dagen voor Sint en Piet de cadeautjes brengen wat aarde in de living, alsof ze – met hun vuile schoenen – zijn langsgekomen om te kijken welk speelgoed er al is.
  3. Kom vol enthousiasme binnen en vertel je kindje dat je Piet hebt gezien in de supermarkt, en dat hij verklapte dat ze in ruil voor een kunstwerkje extra veel koekjes brengen. Op Pinterest vind je gigantisch veel inspiratie, zowel voor peuters als voor kleuters.
  4. Hang een rode sjaal in een struik of boom in de buurt van je huis zodat het lijkt alsof de Sint die daar is vergeten.
  5. Geeft je kindje zijn tutje af aan de Sint? Dan kan je de dag ervoor een brief nalaten van de Sint waarin staat dat hij is langsgeweest, maar dat hij graag álle tutjes krijgt in ruil voor de cadeautjes. Gelukkig moet hij die nacht opnieuw in de buurt zijn, en kan hij dus gerust nog eens binnenkomen. De randen van het Sinterklaasbriefje kan je eventueel afbranden en gebruik ook sierlijke letters om nog meer tot de verbeelding te spreken.
  6. Download de (gratis) Sinterklaas-app zodat je ‘m kan opbellen. Hij heeft het natuurlijk wel druk, dus de kans is groot dat je op z’n voicemail terechtkomt, maar wie weet belt hij wel terug?

Lees ook:
Het verhaal van redactrice Annemie. Zij vertelt hoe haar grootouders destijds het hele Sintverhaal tot leven brachten.
Het is zover: Zo wordt Sinterklaas een succes

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Tips om thuis Sint-magie te creëren (+ aftelkalender)
Sluiten