Kinderwens 11 Aug 2020 Paulien

Zo houd je je seksleven leuk als zwanger worden niet onmiddellijk lukt

Het kan behoorlijk wat van je creativiteit vergen om de seks romantisch en spannend te houden als je partner en jij al een eeuwigheid samen zijn. Kan het nog ingewikkelder? Jep, zodra je een ovulatiekalender en vruchtbare dagen in de mix gooit. Dan veranderen die ooit zo stomende perikelen tussen de lakens plots in stressvolle ‘moetjes’, soms letterlijk tussen de soep en de patatten. Gelukkig kun je dankzij de volgende tips je baby-making seksleven weer de nodige passie en romantiek inblazen.

3 manieren om de passie erin te houden

seksleven romantisch houden

1. Onthoud: seks is geen klusje

Denk niet: ‘We moeten seks hebben vanavond. Ik ben aan het ovuleren, zijn zaad is in topvorm en het is volle maan. Dus het moet écht vanavond gebeuren.’ Denk eerder: ‘Ik ben zo opgewonden om seks te hebben vanavond en de kans dat daar onze liefdesbaby uit ontstaat maakt de boel alleen maar intenser.’

Per slot van rekening is seks niet alleen maar die reminder in je agenda. Het is een geweldige kans om een connectie te voelen met je partner op de meest intieme manier die er maar bestaat. En daarbij voelt het ook gewoon heel goed en is het hartstikke leuk.

2. Wees lief voor elkaar en jezelf

Dit geldt voor jullie allebei. Het is moeilijk, maar probeer niet teveel druk te leggen op het daadwerkelijk moment dat jullie seks hebben. Wees lief, open en begripvol voor elkaar en jezelf. Hoe meer positieve energie je in jullie seksleven stopt, hoe beter. Stress is tenslotte niet al te goed voor de bedprestaties en de vruchtbaarheid.

seksleven romantisch houden

3. Spice it up

Probeer eens wat anders. In dit geval hebben we een goede tip: get a room! Letterlijk. Boek voor een nachtje een mooie hotelkamer en laat daar de passie opbloeien. Maak het zo luxe en romantisch als je zelf wil. Door het even op een andere plek te doen, kun je weer helemaal in elkaar opgaan en laat je de dagelijkse sleur achter je. Praktisch gezien niet zo evident? Verhuis eens naar een andere kamer, ga voor accessoires of speeltjes om de boel op gang te brengen,

Lees ook:
9 dingen om te onthouden als je zwanger probeert te worden
Zo kan je zelf jouw ovulatie berekenen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo houd je je seksleven leuk als zwanger worden niet onmiddellijk lukt
Sluiten