Zwangerschap 2 Aug 2019 Paulien

9 simpele manieren om rust te nemen tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, komen er plots een heleboel extra zorgen en taakjes bij. Tel daar nog je werk en je sociaal leven bij op en je zou voor minder overspannen raken. Maar rust nemen tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk en dankzij deze tips wordt dat een fluitje van een cent.

9 simpele manieren om rust te nemen tijdens je zwangerschap

1. Kies de juiste prioriteiten

Is het echt absoluut nodig dat je die was nog strijkt en opvouwt of kan dat wachten tot morgen? Moet je nu echt het hele huis stofzuigen of kan je dat in stukjes doen? Kies wat voor jou het belangrijkst voelt en durf af en toe eens een taakje uit te stellen. Want stress is voor niets goed, maar voldoende rust nemen tijdens je zwangerschap is wel belangrijk! Belangrijker dan een laag je stof in ieder geval.

2. Blokje om

Dit klinkt misschien niet als absolute rust, maar een stukje gaan wandelen kan wonderen doen voor je innerlijke rust. Bewegen is altijd een goed idee en die frisse lucht krijg je er dan gratis bij.

3. Uitgebreid in bad

Sluit je een avondje op in de badkamer met alles erop en eraan. Haal geurkaarsen, bruisballen, gezichtsmaskers en scrubs in huis en maak er een verwenmomentje van. En geniet er maar dubbel en dik van, want zodra die kleine spruit er is, zal er niet veel tijd meer over zijn voor ontspannend baden.

4. Boek in bed

Een boek is voor de meeste mensen heerlijk ontspannend. Gun jezelf dus wat mi-time en rust, en zonder je af met je favoriete boek. Het is ook een slim idee om je dag af te sluiten met een boek in plaats van nog een halfuur op je gsm te tokkelen. Je zal dan makkelijker in slaap vallen. Je stress vermindert dus dan heb je niet alleen een blije mama maar ook een blije baby.

5. Massage

Deze tip is redelijk duidelijk. Ga naar een schoonheidssalon en neem een massage. Dat is uiteraard perfect om te ontspannen maar ook om die vervelende rugpijn wat te verlichten. Geen tijd om helemaal naar een salon te gaan? Laat dan je partner je eens onder handen nemen.

6. Boodschappen

Als je inkopen moet doen, pak dat dan slim aan. Laat je partner de boodschappen doen of ga voor een boodschappenservice die alles voor je klaar zet. Je kan nog een stapje verder gaan en je boodschappen aan de deur laten leveren. Helemaal gemakkelijk!

7. Stomme afspraken

Er staan altijd wel dingen in je agenda waar je liever niet aan denkt. Realiseer je dat niet elke afspraak zo belangrijk is. Weeg even af of die afspraak zo cruciaal is en twijfel niet om afspraken af te zeggen. Jij bent een nieuw mensje aan het maken, daar moet de rest dan maar begrip voor hebben.

8. Bingen!

Niets zo ontspannend als je verstand op nul zetten en 23 afleveringen na elkaar kijken van je favoriete komische serie. Ga er dus lekker bij zitten en neem er een dubbele portie gezonde snacks bij.

9. Letterlijk platte rust

Spreek met je partner af dat je een hele avond letterlijk platte rust hebt. En dan bedoelen we dat je voor niets nog recht hoeft te komen. Gaat de bel aan de voordeur? Niet jouw probleem. Zin in chips? Schat! Laat je eens lekker in de watten leggen.

Lees ook: 7 tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 simpele manieren om rust te nemen tijdens je zwangerschap
Sluiten