Peuter 12 Mar 2020 Sofie Van Rossom

Koken op kindermaat: Eikes, zo lekker!

De paasklokken zullen vanaf nu alsmaar luider klinken. Terwijl wij wachten tot we met z’n allen chocolade-eitjes kunnen rapen – en schranzen – gaan we nog eens met de echte eieren aan de slag. Deze gerechten zijn niet alleen superlekker, maar vooral ook supersimpel om te maken. Perfect op maat van een drukbezette mama en een enthousiaste sous-chef dus.

Kidsproof quiche (4p)

kidsproof quiche
Bron: De Keuken van Lidl

Nodig:
1 vel kruimeldeeg, 4 eieren, 120 ml kookroom, 1 broccoli, 2 el bieslook,  peper, zout
Vulling mama: 150 g tonijn in eigen nat en 100 g feta
Vulling sous-chef: 
125 g gerookte spekblokjes, 70 g geraspte mozzarella

  1. Sous-chef: Rol het deeg met het bakpapier uit en beleg er een ronde springvorm mee. Prik er met een vork gaatjes in.
  2. Mama: Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Sous-chef: Kluts de eieren los met de room en bieslook en kruid met peper en zout.
  4. Mama: Verdeel de broccoliroosjes en de tonijn over het deeg. Giet er de eieren over en brokkel er de feta kaas over. Zet 30 minuten in de oven.
  5. Sous-chef: Bak samen met mama de spekblokjes goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de broccoliroosjes en de spekblokjes over het deeg. Giet er de eieren over en bestrooi met de mozzarella. Zet 30 minuten in de oven.

Gezonde pizza (4p)

gezonde pizza
Bron: De Keuken van Lidl

Nodig:
1 vel pizzadeeg, 150 g rode pesto, 10 kerstomaten (in kwartjes), 125 g minimozzarella’s (in stukjes), 4 plakjes kippenwit met kruiden (in reepjes), 2 eieren, basilicumblaadjes

  1. Mama: verwarm de oven voor op pizzastand of op 230 graden en rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op de bakplaat. Verdeel de rode pesto over het deeg.
  2. Sous-chef: Verdeel alle ingrediënten over de pizza en breek dan twee eitjes erbovenop, eentje aan de ene kant en eentje aan de andere kant.
  3. Mama: Steek de pizza in de oven en werk net voor serveren af met basilicumblaadjes.

Chocoladecake met banaan (6p)

chocoladecake met banaan
Bron: De Keuken van Lidl

Nodig: 
200 g pure chocolade, 3 bananen, 50-tal fijngehakte walnoten, 130 g tarwebloem, 30 g cacaopoeder, 200 ml kokend water, 125 g suiker, 50 ml zonnebloemolie, 1 ei, 1 tl bakpoeder, boter

  1. Sous-chef: Pel de bananen en prak ze tot puree.
  2. Mama: Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met het cacaopoeder in een kom. Giet er het kokend water over en laat de chocolade smelten. Meng door elkaar.
  3. Sous-chef: Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg dan ook de suiker, de bloem, het bakpoeder, de noten en de banaan toe en meng tot een egale massa.
  4. Mama: Smeer een bakvorm in met wat boter, bestuif met bloem en giet er het beslag in. Snijd de resterende banaan in stukken en halveer.
  5. Sous-chef: Beleg de cake met gehalveerde stukjes banaan.
  6. Mama: Zet 1 uur in de oven en laat daarna volledig afkoelen.

Knutseltip: eggheads

Gerecht in de oven? Knutseltijd! Met het betere knip-, plak- en kleurwerk transformeer je de saaie eierdoos in tal van leuke diertjes. En als je de eierschalen nog enigszins kan recupereren, zijn eggheads een superleuk idee. Daarbij vul je de eierschalen met watjes en tuinkerszaadjes en besprenkel je die met enkele druppels water. Klaar in één, twee, drie en ‘haar’ in no time.

EASY to GROW Project for Kids – Spring STEAM Activity! Edible Grass Head DIY

Easy to Grow Project for Kids. Learn a little bit about gardening and plants with this easy Spring STEAM Activity. Make Edible Grass Heads without stockings …

 

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Koken op kindermaat: Eikes, zo lekker!
Sluiten