Peuter 23 Mar 2020 Sofie Van Rossom

Quarentertainment: zo doen deze mama’s het

Wat wij vooral leren uit deze lockdown? Dat niet alleen zorgkundigen, maar ook juffen helden zijn. Een peuter of kleuter entertainen is zoals een vuurwerkstokje aansteken: spanning ten top bij de start, maar voor je ’t weet is het enthousiasme uitgedoofd. Gelukkig vinden we genoeg inspiratie online, bij deze instamama’s bijvoorbeeld.

Mama Melissa had een geniaal idee om haar kinderen aan het werk te zetten: waterparels sorteren. Spelend leren heet dat. Op haar website vind je trouwens nog meer speeltips.

Ter variatie van stoepkrijt, raamverf! Volgens Elisa Guarraci kan je krijtstiften gebruiken, maar ook plakkaatverf, verdund met een druppeltje afwasmiddel en wat water.

Het enige leuker dan zandkoekjes maken? Zandkoekjes proeven. Lara heeft een makkelijk recept, en jouw sous-chef helpt maar al te graag mee.

Kinetisch zand is sowieso een hit. Romina haalde een potje in de winkel, maar je kan het ook zelf maken. Meng één kop fijn zand met anderhalve lepel maïzena in een grote kom en voeg ook een koffielepel afwasmiddel, een paar druppels water indien nodig en eventueel wat voedingskleurstof toe. Twaalf uur laten staan en klaar is Kees.

In het miniklasje van Sarah liggen kleurpotloden nooit ver weg. Op pinterest vind je handige templates, die je gratis kan printen.

De creatieve mama achter de blog UnicornsandFairytales post al haar knutselideetjes op de account @out_of_the_box_play, en wij zijn keihard fan. Schilderen met scheerschuim? Een schitterend idee! Een klein beetje bloem, lijm en voedingskleurstof toevoegen, schort aan en gáan.

Volg jij Minimi op Instagram?

Lees ook: De leukste educatieve apps voor peuters en kleuters

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Quarentertainment: zo doen deze mama’s het
Sluiten