Mama & papa 6 Jul 2019 Paulien

Papa die borstvoeding geeft? In Japan kan het!

Het is de droom van vele borstvoedinggevende mama’s: manlief die ook het kind kan voeden. Helaas gooit het gebrek aan melkproductie bij mannen daar roet in het eten. Gelukkig zijn er nog uitvinders die zich graag het hoofd breken over zo’n dilemma. Het resultaat? Papa’s die de borst kunnen geven. 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Smart Mama (@thesmartmamas) el

Plastic draagbare borsten

Oké, het ziet er inderdaad nogal plastic-achtig uit en wij vragen ons ook af of het voor de baby even goed voelt als de zachte warme borsten van mama. Maar wat niet baadt, niet schaadt toch?

Het Japanse bedrijf Dentsu ontwikkelde dit apparaat zodat vaders ook kunnen helpen met borstvoeding. “We willen de last van de moeders verminderen. Dit willen we doen door de vaders in staat te stellen borstvoeding te geven met het draagbare apparaat ‘Fathers Nursing Assistent’,” aldus Dentsu in hun persbericht.

Father’s Nursing Assistant

Japanese company Dentsu has conceived a device that allows fathers to breastfeed their babies. Read more on urdesign: https://goo.gl/Brpx7i

Een tank en een systeem

De ‘Fathers Nursing Assistent’ heeft een borstvoedingstank aan de ene kant en een borstvoedingssysteem aan de andere kant. Het apparaat herkent de hoeveelheid melk dat wordt gedronken en houdt de slaaptijd van het kind bij. Deze informatie wordt doorgegeven via een app zodat je een goed inzicht krijgt in de gegevens van jouw slapende baby.

“Kinderartsen menen dat baby’s de neiging hebben om de borst met hun handen aan te raken tijdens het voeden en dat de zachtheid hen lijkt te kalmeren. Daarom is het product gevormd om op de borsten van een vrouw te lijken. Daarnaast zorgt het design ervoor dat vaders hun kind met twee handen vast kunnen houden, waardoor de baby rustig in de armen van de vader in slaap kan dommelen en er meer huid-op-huid-contact is.”

Gek is het alvast. Of het ook geniaal is laten we aan jou over.

Lees ook: 17 hilarische vaders op twitter die je dag goed maken

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Papa die borstvoeding geeft? In Japan kan het!
Sluiten