Kinderwens 17 May 2019 Paulien

Ovulatie berekenen? Deze ovulatie-apps helpen een handje

Als je zwanger wilt worden is het bijhouden van je ovulatie belangrijk. Gelukkig hoef je al lang niet meer alles zelf uit te rekenen. Met ovulatie-apps op je smartphone heb je altijd en overal je gegevens bij de hand. Lekker makkelijk!

Ovulatie-apps testen en kiezen

Een ovulatie app is makkelijker en vooral goedkoper dan een ovulatietest aanschaffen. Met een app kun je op verschillende manieren je eisprong bijhouden, bijvoorbeeld door je temperatuur bij te houden of je menstruatie in te voeren in een kalender. De app maakt dan een schatting van je meest vruchtbare dagen.

Op het gebied van ovulatie apps is de keuze reuze. Dit zijn een paar van onze suggesties. Veel apps zijn gratis of hebben een gratis versie die niet alle uitgebreide functies heeft. Zo kun je dus zelf nog uitproberen welke app je het fijnst vindt.

1. Life – Menstruatiekalender, ovulatie, cyclus kalender (Apple)

In deze ovulatie-app houd je in een kalender je menstruatie bij. De app berekent vervolgens je hele cyclus en welke dagen je het meest vruchtbaar zult zijn. Je kunt hiervoor ook meteen een pushbericht instellen. Weet je ook meteen welke dagen zich lenen voor wat extra quality time met je man. 😉 Life is beschikbaar voor Apple.

2. Clue

Net als Life kun je ook bij deze app je gehele cyclus volgen in een kalender. Ook hier kan je instellen dat je een melding krijgt als je ovuleert en als je bijvoorbeeld over tijd bent. Clue is helemaal gratis en beschikbaar voor Apple.

3. Flo period & ovulation tracker

Als je sportief bezig bent is deze app perfect want je hebt alles netjes op een plaats. Naast je cyclus kun je namelijk ook je slaappatroon, voedingspatroon en fitnessactiviteiten bijhouden. Daarnaast kun je ‘m synchroniseren met de Fitbit en Google Fit. Flo period is beschikbaar voor Apple en Android.

4. Natural Cycles

Deze app is wetenschappelijk getest en is volledig gericht op het bijhouden van je lichaamstemperatuur om je ovulatie te berekenen. Je ovulatie bereken je door elke ochtend de temperatuur onder je tong te meten en deze in te voeren in de app. Vervolgens krijg je een rode of groene dag te zien die aangeeft of je vruchtbaar bent. Het is wel even omschakelen: rood betekent in dit geval dat je vruchtbaar bent en groen dat je niet vruchtbaar bent. Beschikbaar voor Apple en Android.

Lees ook:
Zo kan je jouw ovulatie berekenen
Hoe werkt een ovulatietest?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Ovulatie berekenen? Deze ovulatie-apps helpen een handje
Sluiten