Mi-time 8 okt 2019 Paulien

Het snelste ontbijt: heerlijk romige overnight oats

Heb je het ’s morgens te druk om te eten? Laat staan dat je dan tijd hebt om te koken! Maar dit heerlijk ontbijtje maak je makkelijk en snel een avond op voorhand: Overnight oats. 2 minuutjes werk voor jou en de rest doet de koelkast. 

Fris uit de koelkast is het een perfect ontbijt voor zomerse dagen. Maar ook in de winter smaakt het heerlijk! Wil je toch liever warme havermoutpap? Stop je voorbereide portie dan eventjes in de microgolf.

De ingrediënten

  • 45 gram havermout
  • 125 ml amandelmelk, havermelk of melk naar keuze
  • 125 ml water
  • Kaneel
overnight oats

Overnight oats maak je zo

Stap 1:
Doe je havermout, wat kaneel, amandelmelk en water in een kom en meng alle ingrediënten met elkaar. Dek het kommetje af en zet het in de koelkast.

Wil je echte verwennerij? Doe er dan nog een lepeltje cacaopoeder bij. Heb je graag een iets zoeter ontbijt? Dan kan je altijd wat honing toevoegen.

overnight oats

Stap 2:
De volgende ochtend haal je de havermout uit de koelkast. Roer alles nog eens goed door elkaar.

Nu begin je aan de afwerking. Kies je toppings (fruit werkt altijd) en werk met laagjes. Welke laagjes? Probeer eens enkele van de volgende combinaties: plakjes banaan, blauwe bessen, rozijnen, goji bessen, amandelboter en/of een lepeltje confituur.

Wil je een krokante bite? Doe er dan een laagje kokosrasp, zonnebloem- of pompoenpitten overheen.

Smakelijk!

 

overnight oats

We hebben binnenkort ook een wekelijkse nieuwsbrief

Wil jij die graag elke week in je mailbox? Schrijf je dan hier in!

Reageer op artikel:
Het snelste ontbijt: heerlijk romige overnight oats
Sluiten