Over Minimi.be

Minimi.be profileert zich als dé no-nonsense gids voor jonge en toekomstige ouders. Minimi.be wil informeren én inspireren. We bieden je een platform waar je objectieve feiten en nuttige tips vindt, maar ook een plek waar je kunt lachen, huilen en genieten.

Minimi.be werd op 1 juni 2019 gelanceerd en is eigendom van Mediahuis NV en Gezondheid NV. In maart 2020 mocht de site al meer dan 220.000 unieke bezoekers verwelkomen.

minimi baby

Onze redactie

De Minimi.be redactie bestaat uit Annemie Vandeweerdt, Sofie Van Rossom en Amelie Micoud. Daarnaast werken wij ook met freelance medewerkers wiens naam je telkens onder hun artikels vindt.

Onze experten

Om zeker te zijn dat alle informatie die je op minimi.be leest correct en betrouwbaar is, werken wij samen met experten in de verschillende vakgebieden.

Laurence Scheyvaerts – Petit Caillou Styling – kinderkamerstyliste
Met een passie voor interieur en de nodige professionele ervaring kan Laurence elke ruimte omtoveren tot echte kinderdroom.

Nathalie Schittekatte – Snuggles and Dreams – gediplomeerd baby- en kinderslaapcoach
Het is Nathalie haar missie om ouders en kinderen weer te laten genieten van (nacht)rust.

Tine Seghers – De Appelboom – logopediste & orthopedagoge
Daarnaast is Tine ook als thuisbegeleider aan de slag bij Kadodder. Zo begeleidt ze ouders van kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsvertraging.

Kathleen De Ploey – Mamarazzi – fotografe
Kathleen gaat tijdens haar fotoreportages steeds op zoek naar echte emoties en momenten. Ze werkt bij mensen thuis of op locatie.

Maïté Van Den BosscheAtlassautismecoach
Maïté begrijpt als geen ander het grote verdriet, de radeloosheid, maar ook de enorme vreugde en trots die samen kunnen gaan met ASS. Haar vier kinderen werden haar grootste leermeesters en zorgden ervoor dat ze zich steeds meer bijschoolde in de wereld van autisme, sensorische verwerking en hoogsensitiviteit.

Jolanke De Graevelogopediste
Als logopediste begeleidt Jolanke sinds 2006 kinderen met ontwikkelingsproblemen (leerproblemen, taalproblemen, articulatieproblemen, …). Zij maakt ook deel uit van het team bij Atlass, specifiek voor de diagnostiek van taal- en leerproblemen.

Laura Leysen is als psychologisch consulent bij Balance4Life gespecialiseerd in stressmanagement en burn-outbegeleiding, maar daarnaast helpt ze bij Atlass ook bij het diagnostisch onderzoek bij een vermoeden van ASS of ADHD.

Uwe Porters – vroedvrouw
Uwe is gediplomeerd vroedvrouw en werkt bij Kind&Gezin en NOORD Baby. Ze schreef het boek ‘Verlos ons’ over verhalen van een vroedvrouw en een moeder.

Hedwig Neels – The Pelvic Floor – expert in de bekkenbodemproblematiek
Hedwig is postdoctoraal onderzoeker aan UAntwerpen en werkt als bekkenbodem- en Women’s Health kinesitherapeut in het UZA. Ze is betrokken in verschillende comités van erkende (inter)nationale beroepsverenigingen, en daarnaast ook initiatiefnemer en drijvende kracht achter The Pelvic Floor, een online platform met hapklare informatie over bekkenbodemproblemen.

Meer informatie?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan onze site, stage lopen op onze redactie of heb je een andere vraag? Mail gerust naar annemie@minimi.be.