Ouderschapsverlof aanvragen: regels en bedrag

Als je een kindje hebt, wil je als ouder het liefst zoveel mogelijk tijd met hem/haar doorbrengen. Gelukkig bestaat er zoiets als ouderschapsverlof waardoor jullie veel samen kunnen zijn, maar hoe regel je dat praktisch? Op hoeveel weken verlof heb je recht en hoe moet de aanvraag gebeuren?

Wat is ouderschapsverlof?

Het ouderschapsverlof maakt het mogelijk om de loopbaan voor een bepaalde periode te onderbreken. Beide (adoptie)ouders kunnen ouderschapsverlof opnemen voor hetzelfde kind, dus niet óf mama óf papa. Dat moet wel volledig opgenomen worden voor het kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt. Voor kinderen die voor minstens 66% fysieke of mentale handicap zijn, kan het verlof opgenomen worden tot als het kind 21 jaar is. Als één van de ouders beslist om het verlof niet (helemaal) op te nemen, is het niet mogelijk om het verlof over te dragen.

Je werkgever mag het ouderschapsverlof niet weigeren. Hij kan de start wel met maximaal 6 maanden uitstellen, op voorwaarde dat hij daarvoor een goede reden kan geven. Vanaf de datum van de verlofaanvraag tot drie maanden na het einde van het ouderschapsverlof ben je beschermd tegen ontslag.

Hoe kan je ouderschapsverlof opnemen?

Er zijn drie mogelijkheden om het ouderschapsverlof op te nemen:

  • gedurende 4 maanden niet werken (naar keuze op te splitsen per maand)
  • gedurende 8 maanden halftijds werken (voor wie voorheen voltijds aan de slag was, naar keuze op te splitsen in periodes van 2 maand)
  • gedurende 20 maanden 4/5 werken (naar keuze op te splitsen in periodes van 5 maand)

De verschillende mogelijkheden kunnen ook met elkaar gecombineerd worden. Als je in de onderwijssector werkt, is het echter niet mogelijk om het ouderschapsverlof op te splitsen, tenzij de zomervakantie tijdens het verlof valt.

Hoe moet je ouderschapsverlof aanvragen?

2 à 3 maand voorafgaand de start van je ouderschapsverlof, breng je de werkgever zelf schriftelijk op de hoogte van je aanvraag. Dat kan via een aangetekende brief ofwel laat je de brief ondertekenen door je werkgever wanneer hij deze in ontvangst neemt. De aanvraag zelf, bij de RVA, gebeurt schriftelijk of via dit online formulier.

Let wel, als je in de privésector werkt, moet je in de 15 maanden voor de aanvraag, 12 maanden in dienst zijn alvorens je het ouderschapsverlof kan aanvragen.

Welk bedrag krijg je?

Tijdens je ouderschapsverlof heb je maandelijks recht op een vervangingsinkomen van de RVA. Het bedrag is forfaitair, het wordt dus niet berekend op basis van je loon. Als je voltijds werkt krijg je een bedrag van € 765,33 netto. Werk je deeltijds dan krijg je een bedrag van € 352,77 netto.

Kan je aangevraagd ouderschapsverlof vroegtijdig opzeggen?

Het is mogelijk om je ouderschapsverlof te beëindigen vóór de einddatum die aan de werkgever had aangevraagd. Daarvoor lever je een aanvraag in bij je werkgever en laat je hem weten wanneer je je ouderschapsverlof wil stopzetten. Als je werkgever akkoord gaat, moet je ook je RVA-kantoor hiervan op de hoogte brengen.

Wat is het gevolg van een vervroegd einde van het ouderschapsverlof?

Als het ouderschapsverlof wordt stopgezet vóór het einde van de gevraagde periode (ofwel met het akkoord van de werkgever ofwel bij verbreking van de overeenkomst) moet je de onderbrekingsuitkeringen die je ontving niet terugbetalen aan de RVA. Ben je dan de rest van je aangevraagde ouderschapsverlof kwijt? Nee, er wordt gerekend in blokken van 5 maand. Dus als je bijvoorbeeld in maand 7 ontslag neemt, ben je drie maanden verlof kwijt. Je ouderschapsverlof wordt dan gepauzeerd, zodat je ‘t later nog kan opnemen. Je bent je ouderschapsverlof enkel kwijt als je zelf ontslag neemt voor de afgesproken einddatum van het ouderschapsverlof.

Lees ook:
Op welke premies heb je recht bij de geboorte van je kindje?

Bronnen:
www.vlaanderen.be
www.rva.be

Auteur: Axelle Brants

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Ouderschapsverlof aanvragen: regels en bedrag
Sluiten