Peuter 24 Jun 2022 Sofie Van Rossom

Originele uitstappen met kinderen… die je óveral in Vlaanderen kan doen!

Op zoek naar een originele, onvergetelijke en vooral kindvriendelijke uitstap? Wie niet! Gelukkig is er een heldin die maar liefst 320 ideeën voor de Benelux in één stevig boek heeft verzameld. Vanessa Sanders is haar naam en Nooitgedachtland is de bijbel. Wij selecteerden enkele dingen die je op verschillende locaties in Vlaanderen kan doen, zelfs in je eigen achtertuin als je wil.

Een picknick van PicknickPoint

Zoeken naar unieke picknicklocaties? Bespaar jezelf de moeite, dat heeft PicknickPoint gelukkig al voor jou gedaan! Zij verzamelden een reeks aan fijne plekjes waar jij kunt genieten van een picknick die je bij hen bestelt. Het enige dat je hoeft te doen is de plek waar je wilt gaan smullen online kiezen, met een paar klikken een picknick reserveren en dan je picknick ophalen op het door jou gekozen moment. Easy peasy. Dus of je nu met een 2pk’tje rondtuft of liever door de bomen fietst, over je picknick hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken.

Pannenkoekenboot Riverstar

Een boottocht in combinatie met een onbeperkt buffet aan pannenkoeken? Het leven kan slechter uitdraaien! Eens aan boord van de Riverstar is het enkel nog genieten van een twee uur durende rondvaart en pannenkoeken met een hele rits aan toppings. Ook ideaal om te doen in de zomer, want dan kun je plaatsnemen op het dak en genieten van het mooie landschap. Er zijn meerdere opstapplaatsen, maar wij testten de opstapplaats in Boom uit.

Escape The Bag-tocht

Zin in een gratis fietstocht in je buurt of in een regio die jij kiest? Een fietstocht die vol zit met raadsels en puzzels die jij moet oplossen om op het einde van de fietstocht de schatkist met slotjes te openen? Dan is de Escape The Bag-fietstocht echt wat je zoekt. Deze fietstocht kun je overal doen, aangezien je de acht stopplaatsen overal kunt inplannen. Het materiaal dat je nodig hebt voor deze fietstocht en hoe je precies te werk gaat, vind je terug op de website. Maak deze fietstocht helemaal onvergetelijk en huur gekke fietsen op www.gekkefietsen.be. Dubbele pret!

Chocoladeworkshop

Als je in Antwerpen bij Chocalicious binnenstapt, lijkt het alsof je plots via een magisch portaal naar de wereldberoemde chocoladefabriek van Willy Wonka wordt geteleporteerd. De creaties die je maakt, zijn geweldig. Van koekjes met chocolade, over een chocolade-krispieshapje en tweekleurenlolly’s, tot chocolade spekken. Ideale uitstap om met je kleine Oempa-Loempa’s te doen! Naast een workshop in haar atelier biedt Chocalicious ook boxen aan waar je thuis mee aan de slag kunt. Ideaal om cadeau te doen.

Workshop wildplukken

Vraag jij je soms af welke kruiden eetbaar zijn en welke niet? Waar je ze voor kunt gebruiken en waar je ze kunt vinden? Dan kun je bij Wildcraftgidsen een workshop ‘Kruiden en planten’ boeken. Gedurende twee uur trek je dan op pad voor een kruidenwandeling vol natuurweetjes. Vind je een wandeling te kort? Dan kun je ook een bushcraftweekend, al dan niet met kroost, boeken. Dan vul je deze wandeling aan met allerlei overlevingstechnieken, zoals vuur leren maken.

Bron: Nooitgedachtland van Vanessa Sanders

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Originele uitstappen met kinderen… die je óveral in Vlaanderen kan doen!
Sluiten