Baby 15 Nov 2021 Sofie Van Rossom

‘Open ended play’: cadeautips voor baby’s en peuters

Open ended play speelgoed heeft geen specifiek doel, geen gebruiksaanwijzing en geen regels, waardoor de creativiteit van je kindje gestimuleerd wordt. Bovendien blijft hij nieuwe manieren ontdekken om ermee te spelen, waardoor het ook veel duurzamer is. Emilie van webshop MAEM zet voor ons enkele leuke cadeautips op een rij.

The big rainbow

Deze houten regenboog kan een tunnel zijn, een hek, een bed, een brug, een piramide… Alles wat je kleintje maar kan bedenken. Dit speelgoed helpt kinderen bij het ontwikkelen van fijne motoriek, aandacht, concentratie, telvaardigheden, geduld en verbeelding. De regenboog is gemaakt van haagbeukenhout van hoge kwaliteit.
Al het speelgoed van MinMin Copenhangen is trouwens handgemaakt dus er zullen unieke variaties zijn in elk stuk, inclusief kleur en houtnerf.

Sorteerkist

Een heel leuk én mooi stuk speelgoed om je kleintje te helpen bij onder andere de motorische en cognitieve ontwikkeling. Robuust, praktisch én kindvriendelijk, want de kist is 100% ecologisch, met 0% chemische toevoegingen. De donkerbruine tint wordt verkregen door een speciale thermische behandeling van het hout.

Speelmat Leo Leo

Een opvouwbaar en reisvriendelijk speeltapijt met Leo Leo’s iconische aquarelprint. Neem de favoriete auto’s of dieren mee en ga met het speeltapijt de natuur in. Heel leuk voor de mini’s, maar zeker ook voor de grotere kids.

Geometrische puzzel

De “House & Sun puzzle” is een stuk speelgoed in een zeer minimalistisch design, waardoor je kindje kan experimenteren met verschillende composities. De zon en de wolk, zeer herkenbare elementen, moedigen de allerkleinsten aan om op een subtiele wijze fantasierijke verhalen te creëren. De puzzel blijft ook leuk als decoratief stuk in de kinderkamer. Al het speelgoed van The Wandering Workshop wordt handgemaakt in een klein atelier in Kreta.

Rollercoaster

De eenvoudige en strakke rollercoaster is een moderne en minimalistische versie van het traditionele kralendoolhof. Het is zowel functioneel als decoratief, en dus een prachtig stuk speelgoed voor elke peuter.

Lees ook:
Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje
Geboortelijst: 5 baby-musthaves die wél duurzaam zijn
Montessori: 10 sensorische spelideetjes voor peuters en kleuters
Op reis? Sensorisch speelgoed en tips om peuters en kleuters onderweg te entertainen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
‘Open ended play’: cadeautips voor baby’s en peuters
Sluiten