Peuter 14 May 2019 Paulien

Op uitstap met je peuter: waar moet je op letten?

Op uitstap gaan met het gezin is altijd leuk, helemaal nu het steeds mooier weer wordt. Om goed voorbereid op pad te gaan hebben wij een lijstje gemaakt van waar je op moet letten tijdens een uitstap met je peuter. Want een dagje uit met zo’n ondernemend wezentje is next level.

Voorbereid op pad

Allereerst is een goede wandelwagen of buggy een vereiste voor een dagje weg. Een die inklapbaar is kan je onderweg gemakkelijk meenemen. Als je voor een uitje gaat waar tickets voor nodig zijn, kan het handig zijn om deze op voorhand online te kopen; dan kan je direct door bij de kassa.

Op uitstap met je peuter

Middagslaapjes

Misschien vind je het lastig als je peuter een middagdutje doet tijdens de uitstap en heb je hem of haar het liefst in zijn eigen bedje. Toch kan je het ook van de andere kant bekijken: je kan in die tijd lekker even rustig een hapje eten.

Veel doen

Het belangrijkste van een uitstap met een peuter is dat ze veel willen zien of doen. In de buggy rondrijden is leuk, maar als de wagen stil staat wil je peuter er waarschijnlijk uit. Laat een peuter dus vooral lekker spelen en rondlopen. Denk daarbij aan speeltuinen en dierentuinen en niet aan musea.

Naamketting of -armbandje

Omdat peuters zo’n ondernemende wezentjes zijn, kan het gebeuren dat je je peuter per ongeluk even uit het oog verliest. Geen nood, dat overkomt de beste moeders.

Op uitstap met je peuter

Om problemen te voorkomen is het handig om een plaatje met de naam van je kind en jouw gsm-nummer om te doen, bijvoorbeeld als halskettinkje of armband. Daarnaast kun je ook zorgen dat je kind iets opvallends draagt, zodat je hem makkelijk herkent tussen andere mensen.

Ongelukje?

Zo opgelost! Gezicht- en billendoekjes zijn cruciaal. Is het niet bij het spelen, dan wel tijdens het eten of na een iets te lang uitgesteld toilet bezoekje: er wordt gegarandeerd íémand vies. Een extra setje kleding en gezicht- en billendoekjes is dus geen overbodig luxe.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Op uitstap met je peuter: waar moet je op letten?
Sluiten