Onze experten en partners

Om zeker te zijn dat alle informatie die je op minimi.be leest correct en betrouwbaar is, werken wij samen met experten in de verschillende vakgebieden.

Nutricia, EXPERT IN KINDERVOEDING
Nutricia begeleidt je bij elke stap in het ontwikkelingsproces van je kindje. Lees meer.

INTERIEURSTYLISTE Laurence Scheyvaerts
Met een passie voor interieur en de nodige professionele ervaring kan Laurence van L’eau Interior Design elke ruimte omtoveren tot een echte kinderdroom.

BABY- & KINDERSLAAPCOACH Nathalie Schittekatte
Snuggles and Dreams heeft als missie om ouders en kinderen weer te laten genieten van hun (nacht)rust.

LOGOPEDISTE & ORTHOPEDAGOGE Tine Seghers
Tine werkt bij De Appelboom en is daarnaast ook als thuisbegeleider aan de slag bij Kadodder. Zo begeleidt ze ouders van kinderen met (een vermoeden van) een ontwikkelingsvertraging.

EXPERT IN BEKKENBODEMPROBLEMATIEK Hedwig Neels 
Hedwig is postdoctoraal onderzoeker aan UAntwerpen en werkt als bekkenbodem- en Women’s Health kinesitherapeut in het UZA. Ze is betrokken in verschillende comités van erkende (inter)nationale beroepsverenigingen, en daarnaast ook initiatiefnemer en drijvende kracht achter The Pelvic Floor, een online platform met hapklare informatie over bekkenbodemproblemen. In september 2021 bracht ze Het Bekkenbodemboek uit, met enkele belangrijke basisprincipes en preventieve guidelines voor een gezonde bekkenbodem.

SEKSUOLOGE Vanessa Muyldermans
Vanessa heeft al jaren haar eigen praktijk waar ze mensen helpt met al hun seksuele, relationele en kinderwensvraagstukken. Vanessa heeft een Master na Master Seksuologie, een Master in de Criminologie en een bachelor (sociale) verpleegkunde op zak. Ze is ook lid van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en volgde een opleiding partnerrelatietherapie, kinderwensconsulent en een opleiding rouw- en verlieskunde.

VROEDVROUW Joke Muyldermans
Joke behaalde een Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, optie moeder- en kindzorg. Ze geeft les aan de opleiding voor vroedvrouwen, en startte in 2015 zelf de vroedvrouwenpraktijk InTeam op. Daarnaast is Joke ook lactatiekundige IBCLC en board member van Elacta, de European Lactation Consultations Alliance.

PSYCHOLOGE Karolien Raeymaekers
Karolien behaalde een Master in de klinische psychologie, optie kinderen en jongeren en volgde een postgraduaatsopleiding gedragstherapie voor kinderen en jongeren. Ze heeft haar eigen praktijk maar is ook verbonden aan het UZ Gent dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ze is ook de auteur van het boek ‘Denk als je peuter/kleuter’ en de blog ‘Kleine boefjes‘.

MAEM eigenares Emilie Massez
MAEM is een totaalconcept voor aanstaande ouders. Bij Emilie (interieurvormgeefster) kan je terecht voor het leggen van je lijstje, ontwerpen van je geboortekaart & doopsuikers, organisatie van je baby-event en styling van je babykamer. Op de webshop vind je originele, duurzame én vooral ecologisch verantwoorde babyspullen.

Elke Vanhouche van SUNKISSED
Toen Elke mama werd van Louiz ging ze op zoek naar websites die kindvriendelijke adressen en activiteiten verzamelen… Zonder succes, en dus startte ze zelf de blog en Instagramaccount Sunkissed, waar ze heel wat tips, to do’s en to see’s post zodat jonge ouders kidsproof kunnen genieten.

Sarah Cauberghs, verpleegster bij KIND EN GEZIN
Sarah, op Instagram beter bekend onder haar blognaam als @momsarahwithlove, heeft twee kindjes en werkt sinds 2015 als verpleegkundige bij Kind En Gezin, in de regio Deurne Noord.

Elke Struiwig, fertiliteitarts en gedragscoach
Op de fertiliteitsafdeling in het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar ze werkt, merkte Elke op dat koppels met een actieve kinderwens veel stress ervaren. Samen met Shanice Lamoré creëerde ze daarom de FertiPlanner, een selfcoaching planner die je 12 maanden lang ondersteunt in jouw kinderwenstraject. Daarnaast begeleidt ze mensen met hun onvervulde kinderwens in de Facebookgroep: vruchtbaar door het kinderwenstraject.

AUTISMECOACH Maïté Van Den Bossche
Maïté begrijpt als geen ander het grote verdriet, de radeloosheid, maar ook de enorme vreugde en trots die samen kunnen gaan met ASS. Na verschillende bijscholingen in de wereld van autisme, sensorische verwerking en hoogsensitiviteit richtte ze haar praktijk Atlass op.

LOGOPEDISTE Jolanke De Graeve
Als logopediste begeleidt Jolanke sinds 2006 kinderen met ontwikkelingsproblemen (leerproblemen, taalproblemen, articulatieproblemen, …). Zij maakt ook deel uit van het team bij Atlass, specifiek voor de diagnostiek van taal- en leerproblemen.

PSYCHOLOGISCH CONSULENT Laura Leysen
Laura werkt bij Balance4Life en is gespecialiseerd in stressmanagement en burn-outbegeleiding. Daarnaast helpt ze bij Atlass met het diagnostisch onderzoek bij een vermoeden van ASS of ADHD.

VROEDVROUW Uwe Porters 
Uwe is gediplomeerd vroedvrouw en werkt bij Kind&Gezin en NOORD Baby. Ze schreef het boek ‘Verlos ons’ over verhalen van een vroedvrouw en een moeder.

FOTOGRAFE Kathleen De Ploey
Mamarazzi gaat tijdens haar fotoreportages steeds op zoek naar echte emoties en momenten. Ze werkt bij mensen thuis of op locatie.