Mama & papa 21 Oct 2019

Goedkoop en gezond: waarom je olijfolie in je haar zou moeten smeren

We gebruiken olijfolie bijna dagelijks in de keuken, maar er zijn nog veel meer plekken waar het tot zijn recht komt. Zo kun je olijfolie in je haar doen en dat is ontzettend gezond!

We kunnen tientallen euro’s uitgeven aan dure producten die (laten we eerlijk zijn) vrijwel nooit echt werken. Maar gelukkig zijn er meer opties. Natuurlijke olijfolie zou namelijk net zo effectief zijn. Het goedje wordt al eeuwen gebruikt voor beauty-rituelen: zo schijnt Cleopatra er vroeger in te hebben gebadderd en if it’s good enough for Cleo, dan is het ook goed genoeg voor jou.

Olijfolie in je haar

In je haar kan olijfolie zorgen voor glans, dikte, zachtheid én sterke punten. Wat willen we nog meer? Dat het je haar zacht maakt en zorgt voor een minder pluizig kapsel misschien? Check.

Olijfolie zit vol met antioxidanten die veroudering tegengaan en hydrateren. Die antioxidanten versterken de kwaliteit van je haar dus ook weer. Daarnaast bevat olijfolie vitamine A en E. Deze vitamines beschermen de natuurlijke keratine in je haar en helpen het vocht vast te houden. Wat al helemaal fijn is, is dat olijfolie ook geschikt is voor gevoelig en beschadigd haar omdat het zo natuurlijk is en vol met voedingsstoffen zit.

Alsof dat nog niet genoeg is, is het product ook perfect om te gebruiken om je hoofdhuid gezond te houden. Het hydrateert de huid en het vermindert eventuele irritatie op je hoofd.

Zo gebruik je het

Het is wel belangrijk om een goede, natuurlijke olie te vinden. Die fles van vier euro uit de supermarkt is niet helemaal geschikt, een biologisch geteelde variant uit de natuurwinkel is dat wel. Die is misschien iets duurder, maar je hebt er helemaal niet veel van nodig (en aan die andere haarproducten betaal je je ook blauw).

Je kunt de olijfolie in je haar gebruiken als conditioner, als masker, maar ook als hot oil treatment of stylingproduct. Afhankelijk van je missie pak je het op een andere manier aan, maar we herhalen: gebruik. heel. weinig. olie. Anders loop je drie dagen en zeven wasbeurten later nog steeds met vettig haar rond.

Lees ook:

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Goedkoop en gezond: waarom je olijfolie in je haar zou moeten smeren
Sluiten