Nub-theorie: Zo kan je het geslacht zien op een echo

Sommige ouders laten zich graag verrassen bij de geboorte, terwijl anderen niet kunnen wachten om te ontdekken of het een jongetje of een meisje wordt. Op een echografie is het geslacht van je kindje te zien als je 16 à 20 weken zwanger bent, via de nip-test kan je het ook te weten komen, maar misschien hoef je zo lang niet te wachten…

Wat is een nub?

In het begin van de zwangerschap, tot ongeveer 9 weken, hebben zowel meisjes als jongens een klein uitsteekseltje tussen hun benen. In het Engels heet dat bobbeltje een nub. Later wordt dat de clitoris of de penis.

Hoe werkt de nub-theorie?

Volgens de nub-theorie zou je op een echo al vroeg kunnen zien welk geslacht de baby heeft, door de hoek van de nub te bestuderen. Bij een jongetje staat die bobbel ongeveer in een hoek van 30 graden ten opzichte van de ruggengraat. Als die hoek kleiner is dan 30 graden of de nub eerder parallel loopt met de ruggengraat, wordt het waarschijnlijk een meisje. Let wel, om de nub te zien, moet de baby wel in een bepaalde positie liggen op de echo. Liefst op zijn rugje, met de benen opgetrokken, en in profiel.

nub theorie

Hoe betrouwbaar is de nub-theorie?

Volgens een Brits onderzoek is geslachtsbepaling met behulp van de nub-theorie in 93 % van de gevallen correct. Kan je het zelf niet goed zien, maar ben je toch razend benieuwd? Op Facebook zijn er verschillende groepjes rond de nub-theorie, waar je jouw echo kan voorleggen aan meer getrainde mama-ogen. Deze bijvoorbeeld: We onderzoeken de nub-theorie, Nub Theory Queens en Strictly Nub Theory.

Lees ook: 
Dit zijn de populairste babynamen van 2020 tot nu toe
Alles wat je wil weten over de zwangerschapsecho
Mag je tijdens je zwangerschap blijven werken?
5 gadgets die het leven tijdens je zwangerschap makkelijker maken

Bronnen:
https://www.ziekenhuis.nl
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Nub-theorie: Zo kan je het geslacht zien op een echo
Sluiten