Mama & papa 30 May 2021 Paulien

De snelle, gezonde hap: noedels met broccoli en biefstukreepjes

Je werk combineren met je kinderen, je liefdesleven en je sociaal leven is een hele uitdaging. Als je dan ook nog eens de tijd moet nemen om gezond te koken, loopt de boel helemaal in het honderd. Daarom geven wij je graag wat inspiratie voor een gezonde, snelle hap! Deze week: noedels met broccoli en biefstukreepjes.

Een recept om je vingers en je chopsticks bij af te likken!

Ingrediënten

Het lijkt misschien een grote ingrediëntenlijst, maar het meeste zal al in je keukenkastje staan. En om het je iets gemakkelijker te maken, hebben we ze in volgorde van gebruik voor je gerangschikt.

  • 300 gram rundvlees zoals bavette, biefstuk of ossenhaas
  • 60 ml zonnebloemolie + extra
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels honing
  • 120 ml sojasaus + 2 eetlepels
  • 3 eetlepels maizena
  • 240 ml rundvleesbouillon
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 60 ml oestersaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 700 gram broccoli, in roosjes
  • 180 gram noedels
  • Zout & peper
  • Optioneel: bosui, koriander, chilivlokken, sesamzaadjes

Zo maak je de biefstukreepjes

Houd er rekening mee dat de biefstukreepjes even moeten marineren: een uurtje is fijn, zes uur is nog fijner.

Snijd de biefstuk in reepjes. Doe ze in een plastic zakje. Klop 60 ml zonnebloemolie, 1 koffielepel knoflook, rode wijnazijn, honing, peper, zout en 120 ml van de sojasaus tot een marinade. Doe de marinade bij het rundvlees en leg in de koelkast.

Haal het vlees na een uur (of maximaal 8 uur) uit de koelkast en uit de marinade. De marinade mag weg, het vlees meng je met de maizena.

Doe een scheutje zonnebloemolie in een wok of grote pan en bak de biefstukreepjes in twee porties bruin aan beide kanten, gedurende 1,5 minuut. Ze zijn malst als je nog wat rode stukjes ziet.

Voeg nog een eetlepel zonnebloemolie toe aan de pan en bak de tweede helft van het vlees. De reden dat je dit in twee keer doet? Zo kunnen ze goed bruin worden gebakken.

Haal de biefstuk uit de pan en zet opzij in een kom.

Zo maak je de snelle noedels

Doe de runderbouillon in de hete pan, samen met de bruine suiker, de oestersaus, de gember en de rest van de knoflook. Roer goed door en laat een paar minuten indikken.

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de saus wat is ingedikt (na ongeveer 5 minuten), leg je de broccoliroosjes in de saus. Niet roeren, gewoon even het deksel op de pan leggen. Zo stoomt de broccoli mooi gaar.

Check na drie minuten of de broccoli beetgaar is en laat zo nodig nog heel even stomen.

Voeg dan de noedels en de biefstukreepjes toe en haal de pan van het vuur. Schenk er twee eetlepels sesamolie overheen en maak desgewenst af met lente-ui, koriander, chilivlokken en sesamzaadjes.

Bron: Chelsea’s Messy Apron

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De snelle, gezonde hap: noedels met broccoli en biefstukreepjes
Sluiten