Baby 16 Apr 2020 Sofie Van Rossom

Nieuw: Speciale knuffel voor couveusekindjes brengt mama en papa dichterbij

“Na bijna een jaar lang wetenschappelijke artikels lezen, proberen, onderzoeken en naaien is het zover: de knuffel voor ‘superhelden’ is geboren!”

Vroedvrouw in spe Siel Pattyn Vanmeenen creëerde een wel heel speciale knuffelbeer voor haar eindwerk. Het konijn heeft niet alleen lange armen en benen waarin het baby’tje zich veilig kan nestelen, maar ook een kersenpitje in de cape. Naast rustgevende geluiden kan hij ook de stem van mama en papa afspelen. Straffer nog: hij heeft zelfs de geur van mama en papa, waardoor het kindje zich toch geborgen voelt, ook al zijn ze niet in de buurt. Perfect voor huilbaby’s of kleintjes die (groot)ouders moeten missen, maar zeker ook voor prematuurtjes.

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zo’n knuffel een vroeggeboren baby geruststelt, waardoor het beter slaapt, de hartslag vertraagt, de ademhaling stabiliseert en het zuurstofgehalte in het bloed stijgt. Een vlotter herstel dus, waardoor ze ook sneller naar huis mogen.” Siel is momenteel de praktische zaken aan het regelen, zodat de knuffels snel voor iedereen beschikbaar zijn. Alle info op deze website.

prematuur knuffel

Siel is al draagconsulent, je kan ze bereiken via supernan.siel@gmail.com.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Nieuw: Speciale knuffel voor couveusekindjes brengt mama en papa dichterbij
Sluiten